Alibaba'nın kurucusu Jack Ma aylar sonra ortaya çıktı

Çinli e-ticaret devi Alibaba'nın kurucusu Jack Ma'nın 2 aydan uzun bir süredir medyada görülmemesi "kayıp" şüphelerine neden olmuştu. Online bir konferansa katılan Ma iddialara son noktayı koydu.
Zeliha Demirci
|
20 Ocak 2021, Çarşamba - 15:59
Alibaba'nın kurucusu Jack Ma aylar sonra ortaya çıktı

Jack Ma’nın geçtiğimiz kasım ayından bu yana medyada görülmemesiyle, nerede olduğu konusu tartışmalara neden olmuştu. Ma'nın sosyal medya hesabında 10 Ekim'den bu yana paylaşım yapmaması ve kendi programı olan "Afrika İş Kahramanları" programının finalinde de yer almaması kayıp iddialarını güçlendirmişti.

Bloomberg'de yer alan habere göre, online bir konferansa katılan ve burada bir konuşma yapan Jack Ma iddialara son noktayı koydu. Çin'deki kırsal bölgede görev alan öğretmenler için düzenlenen konferansta yer alan Ma, kendi öğretmenlik günlerinden kazandığı deneyimlerini paylaştı.

Trendyol'a yatırım yapmıştı

Jack Ma’nın kurucusu olduğu Alibaba, 2000’lerin başında işletmelerin ürünlerini tüketicilere doğrudan satabildikleri bir çevrimiçi pazar kurarak muazzam bir çıkışa imza attı. Şirket, daha sonra internet üzerinden ödeme hizmeti veren Alipay ile ülke genelindeki satış işlemlerini kolaylaştırdı.

Jack Ma’nın başında olduğu Alibaba, son 20 yılda eşi görülmemiş bir başarıya ulaşarak değeri 500 milyar doları geçen şirketler arasına girdi. Toplam 86 bin çalışanı bulunan Alibaba, şu an e-ticaretin yanı sıra, dijital medya, eğlence sektörü, bulut bilişim gibi birçok alanda faaliyet gösteriyor.

Çinli dev Alibaba'nın Türk e-ticaret sitesi Trendyol’a stratejik yatırım yaptığı açıklanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/536909/alibabanin-kurucusu-jack-ma-aylar-sonra-ortaya-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.