Ankara-Sivas YHT Hattı'nın performans testleri başladı

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'nda, performans testleri saat 08.00'de Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'ndan kalkacak yüksek hızlı trenle başladı.
IHA-20210125AW224963
|
25 Ocak 2021, Pazartesi - 09:26
Ankara-Sivas YHT Hattı'nın performans testleri başladı

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'nda sona gelindi. Yükleme testlerinin başarıyla devam ettiği hatta performans testleri de başladı. Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'ndan saat 08.00’de hareket eden yüksek hızlı tren Sivas’a doğru yola çıktı. 

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı ile ilgili test çalışmalarına, hat ölçüm testleri, dinamik testler, ETCS Seviye 1 testleri ile devam edilecek. Testlerin başarıyla tamamlanmasının ardından Ankara-Sivas arasını 2 saate düşürecek hat işletmeye alınacak.

Söz konusu çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun “Ankara-Sivas arası yaklaşık 405 km’lik bir güzergah. Zorlu coğrafyalardan geçtik. Ama İnşallah sona yaklaştık. Özellikle elektrifikasyonda önemli bir aşamaya geldik. Bu anlamda sahadaki imalatı yapılan kesimlerle trenin etkileşimini görmek üzere hızlı trenimizle Sivas’a gideceğiz. Çok heyecanlıyız.” dedi. 

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/543529/ankara-sivas-yht-hattinin-performans-testleri-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.