Sinemalarda yeni dönem başlıyor

Türkiye çapındaki sinemalarının kapılarını 7 Ağustos tarihi itibariyle, kademeli olarak misafirlerine açmaya hazırlanan Cinemaximum'da sosyal mesafeli beyazperde zamanı başlıyor.
Zeliha Demirci
|
06 Ağustos 2020, Perşembe - 18:59
Sinemalarda yeni dönem başlıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda koronavirüs salgını nedeniyle 16 Mart'tan bu yana sinemaları kapalı olan Cinemaximum, 7 Ağustos itibarıyla kapılarını yeniden sinemaseverlere açmaya hazırlanıyor.


CGV Mars Cinema Group CEO'su Nurdan Ulu Horozoğlu konuyla ilgili "Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın salgınla mücadele kapsamında belirlediği tüm kural ve tavsiyelere uyarak uzun süredir çalışıyoruz. Beyazperdede film izleme ve film heyecanını yaşamanın farklı ve başka ortamlarda deneyimlenemez bir tecrübe olduğunun da farkındayız" ifadelerini kullandı.


Sosyal mesafeli salonlar

Sinemaseverlerin gönül rahatlığıyla beyazperdeyle buluşması, çalışanlarının ise sağlıklı bir şekilde hizmet verebilmesi için tüm önlemleri alan Cinemaximum, salonlarında sosyal mesafenin korunacağını açıkladı.

Sinemalarda hangi kurallar uygulanacak?

Tüm sosyal alanlarda olduğu gibi sinemalarında salonlarında da maske takma zorunluluğu uygulanıyor. Gişeden salona kadar her adımda hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun hareket eden Cinemaximum'da filmler şu şartlar altında izlenebilecek:
-Satılan koltuğun, sağında ve solunda 2 koltuk boş bırakılacak. Yan yana koltuk satışı yapılmayacak,
-Satılan koltuğun önünde ve arkasında da 1 sıra boş bırakılacak,
-Fuaye alanlarında, her 4 metrekareye 1 kişi düşecek,
-Bilet kontrolleri temassız şekilde yapılacak,
-Gişe ve büfelerde temassız ödeme öncelikli olacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/54649/sinemalarda-yeni-donem-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.