İspanya 2. aşamaya geçti

Ankara Masası
|
11 Mayıs 2020, Pazartesi - 15:23
İspanya 2. aşamaya geçti

İspanya, normalleşme sürecinin 2. aşamasına geçti

İspanya’da, restoran, bar, pazar yeri, otel, müze ve ibadet yerleri sınırlı şekilde yeniden açıldı.

Geçen hafta normalleşme sürecini başlatan İspanyol Hükümeti ikinci aşamaya geçti.

Ülkede bugünden itibaren 10 kişilik gruplar halinde bir araya gelinmesine izin verilirken İspanyollar aileleri ve arkadaşlarıyla da buluşabilecek. Şehir içi araç kullanımının yeniden serbest hale geldiği ülkede, pazar yerleri, oteller, müze, kütüphane ve ibadet yerleri de sınırlı bir şekilde yeniden açıldı.

Ayrıca tüm kapalı alanlarda ve toplu ulaşım araçlarında maske takma zorunluluğu getirildi. Sinema ve tiyatro salonları kapalı kalmaya devam ederken okullar da Eylül ayına kadar açılmayacak.
Başbakan Pedro Sanchez yaptığı açıklamada İspanyollardan tedbirlere uymaya devam etmelerini istedi. Sanhez, "Çünkü virüs gitmedi, hala orada" dedi.

Son 24 saatte 123 can kaybı
İspanya Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 123 kişinin korona virüs nedeniyle hayatını kaybettiği, toplam ölü sayısının 26 bin 744'e yükseldiğini duyurdu.

18 Mart'tan bu yana en düşük can kaybı yaşanırken 373 yeni vakanın belirlendi. Toplam vaka sayısının 227 bin 436'a çıktığı İspanya’da virüsü yenip iyileşenlerin sayısı ise 137 bin 139 olarak açıklandı.

Sosyal ve ekonomik karantinanın kaldırılması kararının ilk aşamasında küçük ölçekli işletmelerin açılmasına izin verilmesinin ardından berber ve kuaför ile büfeler hizmet vermeye başlamıştı. Ülkede yürürlükte bulunan olağanüstü hal uygulamasının ise 24 Mayıs'a kadar uzatılmasına karar verilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/12661/ispanya-2-asamaya-gecti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.