Ankara'da kuvvetli kar bekleniyor! 36 il için uyarı geçildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara'nın özellikle Kızılcahamam ve Çamlıdere ilçeleri için kuvvetli kar yağışı uyarısında bulundu. Meteorolojiden yapılan açıklamada 36 il için kar uyarısı yapıldı.
Ankara Masası
|
28 Ocak 2021, Perşembe - 00:37
Ankara'da kuvvetli kar bekleniyor! 36 il için uyarı geçildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Raporda 36 ili kapsayan kar yağışı uyarısı yapılırken, Ankara'yla ilgili ayrıntı dikkat çekti.

Ankara'da etkili olacak kar yağışını Kızılcahamam ve Çamlıdere'de kuvvetli olması bekleniyor. Meteorolojinin tahminlerine göre bölgede kar kalınlığı 5 ile 15 cm arasında olacak.

Buzlanma ve don uyarısı

Meteoroloji, yağışlardan kaynaklı olarak tüm illerde, buzlanma, don olayı, ani sel, su baskını, çığ, ağaç devrilmesi ve soba zehirlenmelerinin yaşanabileceğini kaydederken, vatandaşları bu olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması noktasında uyardı.

Kar beklenen iller

Kar beklenen iller şöyle; Afyonkarahisar, Ankara, Karabük, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kayseri, Yozgat, Çorum, Sivas, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Muş, Bitlis, Ağrı, Bursa, Balıkesir, Yalova, Çankırı, Çanakkale, Kocaeli, Bilecik, Kütahya, Uşak, Sakarya, Eskişehir, Bolu, Kastamonu, Erzurum, Hakkari ve Bingöl. Karla karışık yağmur beklenen iller ise şöyle; Denizli, Manisa, Zonguldak, Bartın, Kahramanmaraş, Şırnak,


Meteoroloji uyardı: 20 ilde kar bekleniyor


http://www.ankaramasasi.com/haber/549564/ankarada-kuvvetli-kar-bekleniyor-36-il-icin-uyari-gecildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.