Bodrum’daki film gibi hırsızlık olayını bot kiralayan şirketin çalışanı çözdü

Şirket çalışanı, çalınan kiralık botu tesadüfen görünce hırsızlar yakayı ele verdi.
IHA-20200807AW084528
|
07 Ağustos 2020, Cuma - 14:25
 Bodrum’daki film gibi hırsızlık olayını bot kiralayan şirketin çalışanı çözdü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde denizdeki kiralık botu çalan hırsızlar kiralama şirketinde çalışan kadının dikkati sayesinde bulundu. 


Kurban Bayramı’nın ilk günü Göltürkbükü Mahallesi Hekimköy koyundan çalınan kiralık lüks bot için ekipler harekete geçti.

Hırsız yüzerek geldi, lüks botu çaldı


 Botun çalınma anları güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, denizden yüzerek gelen bir şahıs botun bağlı olduğu iskeleye gelerek önce botu tutan ipleri kesiyor. Daha sonra sessiz bir şekilde botu bağlı olduğu iskeleden götürüyor.

Botu kiralayan şirket çalışanı dikkati sayesinde hırsızları yakalattı


Botun çalınmasının ardından Sahil Güvenlik ve jandarma botu bulmak için çalışma başlattı. Kurban Bayramı’nın son günü botu kiralayan şirkette çalışan Derya Güçlü Bodrum’dan, Akyaka’ya tatile giderken Yatağan girişinde lastiği patlak bir römorkör üzerinde bot gördü.

Bunun kendi şirketlerine ait çalınan bot olduğunu fark eden Güçlü, durumu hemen polis ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri hırsızları kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı.

Derya Güçlü, “Belirli markaların servisiyiz ve elimizde olan botlar da belirli markalar. Çalındığı zaman da botun görseline hakim olduğumuz için yoldan geçerken tesadüfen gördüm” ifadelerini kullandı.

“Denizden yüzerek geliyorlar, botun bağlı olduğu ipleri kesip çalıyorlar.”


Bot sahibi Selçuk Şen ise, “Çalışanımız Derya hanım tatile giderken haber verdi. Yatağan bölgesinde seyir halindeyken botun yol kenarındaki römorkörün üzerinde durduğunu görüyor. Muhtemelen çektikleri römorkörde bir arıza olduğu için durmuşlar. Ekiplerle aynı anda orada olduk ve çalanlarla ilgili işlem yapıldı. Detaylar araştırma yapılıyor muhtemelen bunların arkasında bir şebeke var. Denizden yüzerek geliyorlar. Başka bir deniz aracı ile gelip denize atlayıp yüzüp botun bağlı olduğu ipleri kesip çalıyorlar. Botu çalıştırmadan belirli bir mesafe götürüyor ve daha sonra çalıştırıp düz kontak yapıp gidiyorlar.” dedi.


Bir günde 5 bot çaldılar


Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Hukuk Müşaviri Av. Baran Akçan ise bir günde Bodrum’da 5 deniz botu çalındığını belirterek, “Örgütlü bir suç halinde karşımıza çıkıyor. Tekneler çalınıp sahte ve gerçek dışı belgelerle yurt içinde ve yurt dışında satılıyor. Haksız bir kazanç sağlanıyor. Şu anda tek bir tane tekne yakalandı ama bu teknenin çalındığı akşam yaklaşık 5, 6 tekne aynı bölgeden çalınmış durumda.” Şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/56514/bodrumdaki-film-gibi-hirsizlik-olayini-bot-kiralayan-sirketin-calisani-cozdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.