Bakan Varank: Türkiye kendi kendine yetebilen bir ülkedir

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye olarak her şeyi yapabileceğimiz kabiliyette olduğumuzu biliyoruz. Biraz uzun, sıkıntılı ve masraflı olabilir ama Türkiye kendi kendine yetebilen bir ülkedir." dedi.
Ankara Masası
|
05 Şubat 2021, Cuma - 15:47
Bakan Varank: Türkiye kendi kendine yetebilen bir ülkedir

TEKNOKAR Savunma ve Havacılık'ın yeni fabrikası koronavirüs tedbirleri çerçevesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla Kahramankazan’da açıldı. Bakan Varank ile TEKNOKAR Savunma ve Havacılık Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Necla Yılmaz, açılış töreni ardından Ankara Masası'na konuştu.


Türkiye'de özellikle son 18 senede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde savunma sanayinde önemli bir atılım gerçekleştiğini savunan Bakan Varank, "Bunu başarmamızın en önemli faktörlerinden bir tanesi de, sayın Cumhurbaşkanımızın 2004 yılında bir savunma sanayi icra komitesi toplantısında, ihtiyacımız olan ürünleri yurt dışından almak yerine kendimizin üretmesiyle ilgili bir prensip kararı alması. Dolayısıyla o tarihten beri Türkiye savunma sanayi alanında önemli başarılara imza attı. Birçok sistemi kendimiz geliştirebiliyoruz. Ama bugün geldiğimiz noktada şunun da farkındayız; büyük komple sistem projelerinin yanında bunun alt bileşenlerini de mutlaka yerli ve milli olarak geliştirmemiz ve üretmemiz lazım." dedi.

"Türkiye kendi kendine yetebilen bir ülkedir"

Yabancı ülkelerin ambargolarla bu işlerin önüne set çekmeye çalışabildiğini kaydeden Varank, "Ama Allah’a şükürler olsun ki Türkiye gerçekten çok yetenekli girişimcilerimizin, mühendislerimizin olduğu bir ülke. İşte bugün TEKNOKAR firmasının yeni fabrikasının açılışını yaptık. Sıfırdan kurulmuş, iki kardeş sıfırdan elleriyle inşa etmişler. Bugün çok önemli projelere çok önemli alt bileşenler yapabiliyorlar. Onun ötesine geçmişler, kendi ürünlerini tasarlıyorlar, kendileri çözüm geliştirebiliyorlar. Dolayısıyla biz Türkiye olarak her şeyi yapabileceğimiz kabiliyette olduğumuzu biliyoruz. Bu bazen biraz daha uzun sürebilir, bazen biraz sıkıntılı olabilir, biraz daha masraflı olabilir ama şundan tüm Türkiye’nin emin olması lazım; Türkiye kendi kendine yetebilen bir ülkedir." şeklinde konuştu. 

"Sektörün bir parçası olmaktan onur duyuyoruz"

TEKNOKAR'ın bugüne gelirken çok büyük emekler sarf ettiğini söyleyen  Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Necla Yılmaz da, "Şu an itibariyle yerli ve milli ürünler noktasında hem yerleştirmeye çok önem veriyoruz hem de burada ciddi ürünlerde savunma sanayimize katkı sağlıyoruz. İnşallah bunu alt sistem seviyesinde daha da geliştireceğiz. Savunma sanayi sektörü ülkemiz için çok değerli bir sektör. Burada bu sektörün bir parçası olmaktan da onur duyuyoruz. İnşallah ilerleyen günlerde çok daha alt sistem seviyesinde farklı konularda bunları konuşuyor olacağız." ifadelerini kullandı.

Pandemi dönemi ardından düzenlenecek fuarlara katılmaya devam edeceklerinin mesajını veren Yılmaz, "Yerleştirdiğimiz ürünler ve kendi tasarladığımız ürünleri dünya pazarına sunacağız." diye ekledi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/572333/bakan-varank-turkiye-kendi-kendine-yetebilen-bir-ulkedir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.