YÖK Genel Kurulu "acilen" toplanıyor

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ hakkındaki soruşturma YÖK Genel Kurulu’nda karara bağlanacak
Ankara Masası
|
10 Ağustos 2020, Pazartesi - 08:10
 YÖK Genel Kurulu "acilen" toplanıyor

Eşini üniversitede enstitü sekreteri yapma girişimi yarım kalan ve “Eşiyle birlikte ilk görev yapacak rektör ben değilim” diyerek kendisini savunan Pamukkale Üniversitesi Rektörü için karar vakti…

YÖK bugün ‘acilen’,  şimdi de “eşini tarif eder gibi” verildiği öne sürülen öğretim üyesi ilanıyla gündemde olan rektör hakkında açılan soruşturmayı ele alacak.

İŞTE O İLAN

Pamukkale Üniversitesinin ilanında kriterler şöyle sıralandı:

-Arap Dili ve Edebiyatı, Arapça Öğretmenliği ya da Fars Dili ve Edebiyatı bölümleri lisans mezunu olmak.

-Dil alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak.

-Lisans mezuniyeti sonrasında en az 10 yıl eğitim ve öğretim alanında deneyim sahibi olmak.

-Yabancılara Türkçe öğretimi sertifikasına sahip olmak.

-Belgelendirmek kaydıyla branş dili yanı sıra en az orta düzeyde ikinci bir yabancı dil bilmek ya da ikinci yabancı dil alanında hazırlık sınıfını başarıyla tamamlamış olmak.

-Arapça öğretmenliği haricindeki bölümlerden mezun olanlar için pedagojik formasyon sertifikasına sahip olmak

EŞİNİ Mİ TARİF ETTİ?

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın eşi Derya Bağ’ın Arapça öğretmenliği mezunu olduğu, Pamukkale Üniversitesi, Dil Bilimi ve Kültür Araştırmaları alanında yüksek lisans yaptığı, Türkçe’nin yabancı dil olarak öğretimi ve ilköğretim sınıf öğretmenliği sertifikasının bulunduğu öne sürüldü.

YÖK BU İLAN ÜZERİNE HAREKETE GEÇTİ

İşte bu ilan YÖK’ü harekete geçirdi.

YÖK, ilanda şartların kişiye özel olarak belirlendiği, rektörün eşini tarif eder şekilde olduğunu belirterek yükseköğretimin teamül ve etik ilkeleri ile bağdaşmayacak nitelikte davranışları ile güvenirliği zedelenen rektör hakkında soruşturma başlatıldığını  duyurdu.

Açıklamada, “Konuyu görüşmek üzere Yükseköğretim Genel Kurulu 10 Ağustos’ta toplanacak olup rektörün durumu acil olarak değerlendirilecektir. Akademik camianın itibarını zedeleyen uygulamalara, tutum ve davranışlara asla müsamaha gösterilmeyeceğini kesin bir dille ve uyarı mahiyetinde ifade ederiz” denildi.

YETKİ YÖK’TE

Rektörler hakkında soruşturma açılması Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın kararı ile mümkün. Bu soruşturma da Yükseköğretim Denetleme Kurulu üyeleri tarafından yapılıyor. Rektörler hakkında uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezaları Yükseköğretim Kurulu Başkanı tarafından veriliyor. Diğer cezalar için Yüksek Disiplin Kurulu kararı şartı aranıyor.

https://twitter.com/turanbulent?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ TURAN:”ARSIZLIK”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hakkında soruşturma açılan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ ile ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı. Soruşturma açıklamasını paylaşımına ekleyen  Turan, “Kamuda zaman zaman yaşadığımız bu arsızlıkların, sorumsuzlukların en büyük bedelini, maalesef, siyaset kurumu ödüyor. Yazık oluyor. İlgililerin kayıtsız kalmaması, en büyük tesellimiz. Ümit ederim, çok daha köklü bir kamu karakter değişikliğini hep beraber inşa ederiz” notunu düştü.

O REKTÖR 3 YIL ÖNCE DE EŞİNİ ATAMIŞTI

Rektör Prof. Dr. Bağ, öğretmen eşi Derya Bağ’ı 2017 yılında da üniversiteye enstitü sekreteri olarak atamıştı. Atamaya gelen tepkiler üzerine Derya Bağ  istifa etmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/58708/yok-genel-kurulu-acilen-toplaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.