Gara'da 13 Türk vatandaşı şehit oldu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde yapılan incelemelerde 13 Türk vatandaşının teröristler tarafından şehit edildiğinin tespit edildiğini açıkladı.
Ankara Masası
|
14 Şubat 2021, Pazar - 08:53
Gara'da 13 Türk vatandaşı şehit oldu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kartal-2 Harekatı'nda 48 teröristin öldürüldüğünü, 2 teröristin sağ ele geçirildiğini, bölgenin büyük ölçüde terör örgütünden temizlendiğini belirterek, "Operasyon tamamlandı. Kara ve hava unsurlarımız üslerine, kışlalarına güvenle döndü" dedi.

"Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde faaliyetlerimiz devam ederken, yoğun çatışmaları müteakip kontrol altına alınan mağarada yapılan aramalarda alıkonulan 13 vatandaşımızın naaşlarına ulaşılmıştır." diyen Bakan Akar, "Yapılan ilk incelemede masum ve silahsız vatandaşlarımızdan birinin omuzundan, diğer 12 vatandaşımızın başlarından vurularak şehit edildikleri tespit edilmiştir." şeklinde konuştu.

PKK’nın kalleş ve cani yüzünün bir kez daha görüldüğünü vurgulayan Bakan Akar, "Sağ olarak ele geçirilen iki teröristin verdiği ilk bilgilerde ise vatandaşlarımızın mağaraya yönelik harekatın başlangıcında sözde mağara sorumlusu terörist tarafından şehit edildikleri ifade edilmiştir. Bu arada vatandaşlarımızı şehit eden mağaradaki teröristlerin tamamı etkisiz hale getirilmiştir. " ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan başsağlığı mesajı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde şehit olan 13 sivil vatandaş için başsağlığı diledi.  Oktay, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Hain terör örgütü tarafından kalleşçe şehit edilen sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Terörün kökünü kazıyana kadar, sınırlarımız içinde ve dışında mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. 

" Kahraman askerimizin karşısına çıkamayan korkak terör örgütü..."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da şehit olan 13 sivil vatandaş için başsağlığı diledi. Çavuşoğlu, Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Kahraman askerimizin karşısına çıkamayan korkak terör örgütü 13 masum vatandaşımızı kalleşçe öldürdü. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, milletimize ve ailelerine başsağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/591820/garada-13-turk-vatandasi-sehit-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.