Bakan Akar'dan Pençe Kartal-2 Harekatı açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kartal-2 Harekatı'yla ilgili olarak "Irak'ın kuzeyinde mücadelemiz devam edecek. Sığınıkları teröristlerin başına yıktık" dedi.
Ankara Masası
|
11 Şubat 2021, Perşembe - 14:46
Bakan Akar'dan Pençe Kartal-2 Harekatı açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Kars'taki Kış 2021 Tatbikatı'nın "Seçkin Gözlemci Günü" törenine katıldı.

Akar konuşmasında, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör tehdidine, Yunanistan ile gerilime ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelere değindi.

Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde devam eden Pençe Kartal-2 Harekatı ile ilgili açıklama yapan Akar, "Son aldığımız istihbarı bilgiler çerçevesinde oradaki terörist varlığının devam ettiğini, belli yerlerde toplandıklarını bir saldırı hazırlığı içinde olduklarının öğrenilmesinin ardından hava kuvvetlerimizin desteğiyle Pençe Kartal-2 operasyonu başladı. Her türlü tehdit ve tehlikeye karşı hazırlıklı olmamız lazım. Çünkü tehdit ve tehlikelerin sadece niceliği değil, niteliği de değişti. Irak'ın kuzeyinde mücadelemiz devam edecek. Sığınıkları teröristlerin başına yıktık" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/586230/bakan-akardan-pence-kartal-2-harekati-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.