CHP Ankara İl Başkanı Akıllı: AOÇ birilerine peşkeş çekilmeye çalışılıyor

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Atatürk Orman Çiftliği için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı aracılığıyla yeni bir ihale yapılacağını belirterek, "Atatürk’ün mirası metrekaresi 1,5 TL’den birilerine peşkeş çekilmeye çalışılıyor." dedi.
Ankara Masası
|
20 Şubat 2021, Cumartesi - 14:34
CHP Ankara İl Başkanı Akıllı: AOÇ birilerine peşkeş çekilmeye çalışılıyor

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Atatürk Orman Çiftliği için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı aracılığıyla yeni bir ihale yapılacağını belirterek, duruma tepki gösterdi. Akıllı yazılı açıklamasında AOÇ’nin 74 dönüm arazisinin metrekaresi aylık 1,5 TL bedelle kiralanmak istendiğini belirtti. 

"Hukuk tanımaz anlayışa izin vermeyelim"

"Ankara’nın en değerli arazisi olan Atatürk Orman Çiftliği, Atatürk’ün mirası, metrekaresi 1,5 TL’den kiralama altında birilerine peşkeş çekilmeye çalışılıyor." diyen Akıllı, "Kamuoyuna sesleniyoruz; Ata mirasına sahip çıkalım. Bu görgüsüz ve hukuk tanımaz anlayışa izin vermeyelim, hep birlikte karşı duralım." ifadelerini kullandı.

"Her türlü işlemi gerçekleştireceğiz"

23 Şubat Salı Günü saat 10:00'da yapılacak ihalede hazır bulunacaklarını ekleyen Akıllı, CHP Ankara İl Başkanlığı olarak bizler bu ihaleyi dikkatlice takip edeceğiz; başta Atatürk Orman Çiftliği Müdürü olmak üzere bütün sorumlular hakkında yasal, cezai, hukuki her türlü işlemi gerçekleştireceğiz, takipçisi olacağız. Atatürk’ün mirasının, bizlere emanitinin iktidar tarafından çarçur edilmesine, çiğnenmesine izin vermeyeceğiz." diye ekledi.

Akıllı'nın açıklamasının tamamı şu şekilde:

Son yıllarda ülkemizde ve ilimizde yaşanan menfi gelişmeler göstermiştir ki, yönetim erkine sahip olmak tek başına devlet adamı olmaya yetmemektedir. Gerçek devlet adamları ülkesinin yarınlarını kurgularken, gelecek nesilleri şekillendirecek atılımları atarken yaşadığı zamana hapsolmadan, çağının ötesini görerek, hedefleyerek, gelecek vizyonu ile hareket edenlerdir.

Bu kapsamda Atatürk Orman Çiftliği, bu ülkenin kurucusunun, kentimize ve ülkemize bıraktığı çok değerli bir mirastır.  Ancak, bu miras iktidar tarafından sorumsuzca, hunharca harcanmakta, talan edilmekte, parça parça yok edilmektedir.Bir ülkenin kendi kurucu liderine ve onun bıraktığı mirasa bu kadar görgüsüzce, hukuku yok sayarcasına, yasalara aykırı bir şekilde saldırıldığı başka bir örnek dünyanın hiçbir yerinde yoktur.

‘AOÇ arazisinin üçte ikisi talan edildi’

Atatürk Orman Çiftliği’nin devredilen sınırları tam 102 bin dönümdür; bunun 52 bin dönümü tapuludur, 50 bin dönümü kullanım hakkıdır. Doğuda Ankamall’dan başlayan bir sınır, batıda Bağlıca, güneyde Beytepe ve kuzeyde Susuz Mahallesi’ne kadar olan bir bölümdür.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bizlere biraz bıraktığı AOÇ arazisi üzerinde yasalara aykırı olarak kurulmuş Ankamall var, Ankara Emniyet Müdürlüğü var, eski Hipodrom var, MİT yerleşkesi var, AŞTİ var, Ankara Hali var, Ankapark var, Cumhurbaşkanlığı Sarayı var. Konya Yolu, Eskişehir Yolu, İstanbul Yolu, AŞTİ bağlantı yolları, Anadolu Bulvarı, Ankara Bulvarı yolları Atatürk Orman Çiftliği’nin alanıdır.

İktidar tarafından geliştirilen özel yöntemlerle, satışlarla, kiralama yolu ile 102 bin dönüm olan AOÇ bugün 33 bine kadar düşmüş, arazisinin üçte ikisini kaybetmiştir.

‘Danıştay bu talana dur diyor, ama uygulayan yok’

AOÇ arazisi üzerinde yapılan bu hukuksuzluklar bağımsız yargı tarafından kabul edilmemekte, red edilmekle birlikte iktidar tarafından hukuk da rafa kaldırılmaktadır. Danıştay 6. Dairesi AOÇ arazisini talan eden iktidarın kendi dayanağı olan 271 Sayılı İlke Kararı’nı iptal ederek, ATATÜRK’ün şartlı bağışı ve vasiyetine aykırı olarak yapılan kamu yapılarının hukuka uygun olmadığına karar verdi.

‘Yeni bir talan ile karşı karşıyayız’

Bu iktidar birkaç gün sonra AOÇ üzerinde şimdi yeni bir talanı uygulamaya hazırlanıyor. 23 Şubat Salı günü Atatürk Orman Çiftliği için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı aracılığıyla yeni bir ihale yapılacak. AOÇ’nin 74 dönüm arazisi metrekaresi aylık 1,5 TL kira bedeli kiralanmak istenmektedir.

Ankara’nın en değerli arazisi olan Atatürk Orman Çiftliği, Atatürk’ün mirası,metrekaresi1,5 TL’den kiralama altında birilerine peşkeş çekilmeye çalışılıyor.

Kamuoyuna sesleniyoruz; Ata mirasına sahip çıkalım. Bu görgüsüz ve hukuk tanımaz anlayışa izin vermeyelim, hep birlikte karşı duralım.

CHP Ankara İl Başkanlığı olarak bizler bu ihaleyi dikkatlice takip edeceğiz; başta Atatürk Orman Çiftliği Müdürü olmak üzere bütün sorumlular hakkında yasal, cezai, hukuki her türlü işlemi gerçekleştireceğiz, takipçisi olacağız. 23 Şubat Salı Günü saat 10:00 da yapılacak ihalede hazır bulunacağız.

Atatürk’ün mirasının, bizlere emanitinin iktidar tarafından çarçur edilmesine, çiğnenmesine izin vermeyeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


http://www.ankaramasasi.com/haber/610243/chp-ankara-il-baskani-akilli-aoc-birilerine-peskes-cekilmeye-calisiliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.