Ankara’da Fatma Hülya Yıldız cinayetinde ağırlaştırılmış müebbet istemi

Ankara'da eşini boğazını keserek öldüren sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.
IHA-20210226AW253544
|
26 Şubat 2021, Cuma - 13:44
Ankara’da Fatma Hülya Yıldız cinayetinde ağırlaştırılmış müebbet istemi

Ankara’da  2 çocuk annesi Fatma Hülya Yıldız'ın (48) öldürülmesine ilişkin davaya devam edildi.  Ankara 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya  taraf avukatları ve Fatma Hülya Yıldız’ın yakınları katıldı. Tutuklu bulunan Mehmet Nevzat Yıldız ise cezaevinden SEGBİS ile duruşmada yer aldı. Mahkeme başkanı, cumhuriyet savcısının celse arasında esas hakkındaki mütalaasını dosyaya gönderdiğini belirtti. 

İstenen ceza belli oldu

Savcı, mütalaasında sanık Yıldız’ın "eşi canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Savcı, sanığın ayrıca Yıldız’a ait ikametgah kapısını açtırıp zorla içeriye girdiğini, olayın ardından kan izlerini sildiğini, maktule ait cep telefonunu alarak kaçtığını da belirterek, sanığın "suç delillerini yok etmek", "hırsızlık" ve "konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından da 18 yıla kadar hapsini talep etti.

Duruşma ertelendi

Mütalaanın ardından söz alan sanık Yıldız ve avukatı, savunmalarını hazırlamak için ek süre talebinde bulundu. Bu talebi kabul eden mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

Ankara'da yaşayan 2 çocuk annesi Fatma Hülya Yıldız şiddet gördüğü ve geçimsizlik yaşadığı eşi Mehmet Nevzat Yıldız’dan ayrılmak için boşanma davası açmıştı. Başka bir adrese taşınan Yıldız, 9 Ağustos 2019’da yaşadığı evde kocası tarafından boğazı kesilerek öldürülmüştü. Katil zanlısı kocanın,  ölmeme ihtimaline karşı nefes alamaması için eşinin boğazına poşet geçirdiği tespit edilmişti. Olay sonrası kayıplara karışan Yıldız, birkaç ay sonra sahte kimlikle İstanbul’da yakalanmıştı. 

(İHA)


http://www.ankaramasasi.com/haber/621008/ankarada-fatma-hulya-yildiz-cinayetinde-agirlastirilmis-muebbet-istemi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.