Akşener'den İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine tepki göstererek "Arkadaşlar zorda, oylar eriyor. O nedenle sayın Erdoğan panik içerisinde kimin gözüne nasıl girerim diye çırpınıyor." dedi.
Ankara Masası
|
23 Mart 2021, Salı - 09:55
Akşener'den İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Türkiye'nin, İstanbul Sözleşmesinden ayrılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul Sözleşmesinin, 2011'de tüm partilerin onayı, milli bir uzlaşıyla Meclis'te kabul edildiğini anımsatan Akşener, sözleşmenin AK Parti'nin iktidarları döneminde yaptığı en ender iyi işlerden biri olduğunu savundu.

"Bunca yıldır, bu sözleşmeyi iç siyasete malzeme yapıp kadınlardan, çocuklarımızdan, aile yapımızdan dem vurup siyasi rant kovalayan Sayın Erdoğan'ın, bugün çıkıp aynı sözleşmeyi feshetmeye kalkması sizce de garip değil mi?" diye soran Akşener, bunun garip ancak şaşırtıcı olmadığını söyledi. Akşener, şöyle devam etti:

"Neden mi? Çünkü arkadaşlar zorda, oylar eriyor. O nedenle Sayın Erdoğan, panik içerisinde 'Kimin gözüne nasıl girerim? Kimden nasıl siyaset devşiririm?' diye çırpınıyor. Sırf çarpık zihniyetli bir azınlığa şirinlik yapacağım diye Türkiye'de şiddet gören, istismar edilen, tacize, tecavüze uğrayan, kadınların, çocuklarımızın güvenliğini, kutsal aile yapımızı kurban ediyor. İşin özü işte budur." 

"Niye imzaladın, şimdi niye vazgeçiyorsun?"

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, İstanbul Sözleşmesi'nin hedefinin kadınları, çocukları ve aileyi koruyup kollamak olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ya kadınları korumayı seçeceksiniz ya da kadın katillerine cesaret vereceksiniz. Ya çocuklarınızı kollamayı seçeceksiniz ya da çocuk tacizcilerine yol vereceksiniz. Ya ailelerinize sahip çıkacaksınız ya da yuvaların yıkılmasına göz yumacaksınız. Bu kadar basit. Ne var ki Sayın Erdoğan'ın siyaset anlayışı, korumak ve kollamaktan anlamaz. Onun zihniyeti, kavgadan ve kargaşadan anlar. Onun siyaseti, nefretten, düşmanlıktan beslenir. Kimseyi bulamazsa kendiyle ve kendi icraatlarıyla kavga eder. Nitekim İstanbul Sözleşmesi konusunda da durum aslında budur. Bu arkadaşlar, sözleşmenin gereğini yapmak için en küçük adımı bile atmamışlar. Şimdiyse çıkıp kendi elleriyle imzaladıkları sözleşmeye karşı, mücadele ediyorlar. Bizim de bu tiyatroyu, onaylamamızı bekliyorlar. Çok beklerler. Kardeşim madem, kafanızı karıştıran maddeler vardı o zaman sözleşmeyi neden imzaladınız? Madem şüpheleriniz vardı, o zaman neden bir de adını İstanbul Sözleşmesi koydunuz? Madem kadınların, çocuklarımızın iyiliği umurunuzda değildi o zaman kime şirinlik yapma peşindeydiniz? Bu işler, öyle gece yarısı kararnameleriyle, abuk sabuk konuşan vekillerle, tabela kovalayan trollerle olmaz. Çıkacaksın, devlet yönetmenin ciddiyetiyle bunların cevabını vereceksin. Niye imzaladın, şimdi niye vazgeçiyorsun? Bu millete, kadınlara anlatacaksın. Öyle haksız, hukuksuz, oldubittilerle bu işin içinden sıyrılmazsın Sayın Erdoğan."

"Türkiye'de son bir yılda 304 kadın öldürüldü"

Akşener, Türkiye'de son bir yılda 304 kadının öldürüldüğünü, her gün ülkenin dört bir yanından kadına yönelik şiddet görüntülerinin geldiğini, çocukların bile şiddetin, tacizin, tecavüzün mağduru olduğunu, boşanmaların çığ gibi arttığını ve aile yapısının sarsıldığını dile getirdi. Devletin, kadınları, çocukları, aileyi koruması gerektiğini, İstanbul Sözleşmesi'nin de tam da bunun için var olduğuna inandıklarını anlatan Akşener, şunları söyledi:

"Onlar ise sözleşmenin gerektirdiği yasal düzenlemeleri yapıp uygulanmasını sağlamak yerine birkaç oy uğruna kadınlarımızı, çocuklarımızı ve ailelerimizi feda etmeyi seçtiler. Birkaç oy uğruna çocuklarımızı korumayı değil, 7 yaşındaki kızlarımızı evlendirmeyi seçtiler. Kadına el kaldıranın karşısına dikilmeyi değil, 'O saatte ne işi varmış?' vicdansızlığını seçtiler. Kadının iş hayatında önünü açmayı değil, 'Çalışan kadın fuhuşa hazırlanıyor.' ahlaksızlığını seçtiler." 

Akşener, iktidarın ne kadınları ne çocukları ne de aile yapısını korumak gibi bir derdi bulunduğunu, tüm hesabının iktidarlarını sürdürmek ve koltuklarını korumak olduğunu iddia etti. Meselenin sadece İstanbul Sözleşmesi'ne karşı takınılan tavır olmadığını aktaran Akşener, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Mesele, bunların 19 yıldır benimsediği fırıldak siyaset anlayışıdır. Bu siyaset, nabza göre şerbet, 'kullan-at', selpak siyasetidir. Bunların, siyasi ortaklıkları da siyasi hamleleri de böyledir.  Nitekim 19 yılda icap ettiğinde herkesle ittifak kuran da Sayın Erdoğan’dır. Bu ittifakı hiç bozmadan devam ettirdiği bir kişi var o da İmralı canisi Abdullah Öcalan'dır. Ailevi birliktelik var aralarında. İşi bittikten sonra her ittifak ortağına sümüklü mendil muamelesi yapan da yine Sayın Erdoğan'dır." 

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/664920/aksenerden-istanbul-sozlesmesinin-feshedilmesine-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.