İstanbul’da 'Tinerci Ümit' lakaplı suç makinesi yine ortaya çıktı

Kağıthane’de son 1 yıl içerisinde minibüs, motosiklet, kulübe başta olmak üzere birçok yeri kundaklayarak ateşe veren “Tinerci Ümit” lakaplı şahıs, bu kez de mobilya dükkanını kundakladı. Alev alev yanan dükkan itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, kundakçı şahıs ise polis ekipleri tarafından yakalandı. Üzerinde pet şişe içerisinde tiner ele geçirilen şahsın, akıl sağlığının yerinde olmadığına dair raporu olması nedeniyle her defasında mahkeme tarafından serbest bırakıldığı ortaya çıktı.
IHA-20210329AW280369
|
29 Mart 2021, Pazartesi - 10:26
İstanbul’da 'Tinerci Ümit' lakaplı suç makinesi yine ortaya çıktı

Kağıthane Hamidiye Mahallesi’nde bulunan bir mobilya dükkanında  saat 00.55 sıralarında yangın çıktı. Çevredeki vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, müdahale ettikleri yangını kısa süre sonra söndürdü. 

Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yangın sonrası kundaklama ihtimali üzerine harekete geçti. Yapılan çalışmalar sonucunda işyerinin tinerle ateşe verildiği tespit edildi. İşyerini kundaklayan “Tinerci Ümit” lakaplı Osman M. (30) bir süre sonra kıskıvrak yakaladı. Üst aramasında tiner ele geçirilen şüpheli, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

1 yıl içerisinde kundaklamadığı yer kalmadı

Gözaltına alınan Osman M’nin yaklaşık 1 yıl içerisinde minibüs, motosiklet ve kulübe başta olmak üzere birçok yeri kundakladığı ortaya çıktı. Şüphelinin emniyette 3 adet “mala zarar verme”, 4 adet “hırsızlık”, 2 adet “yangın”, 2 adet “Ateşli silahlar kanununa muhalefet”, 8 adet “kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak”, 5 adet “yaralama” ve 3 adet “görevi yaptırmamak için direnme” suçlarından kaydı olduğu belirlendi.

Mahkeme her defasında serbest bıraktı

Suç makinesi şahsın kundaklama olaylarının ardından her defasında Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandığı ancak akıl sağlığının yerinde olmadığına dair raporu olması nedeniyle mahkeme tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi. 

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/673689/istanbulda-tinerci-umit-lakapli-suc-makinesi-yine-ortaya-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.