Bahçeli'den İstanbul Sözleşmesi açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İstanbul Sözleşmesi beklentileri karşılayamamıştır. Sözleşmenin toplumsal cinsiyet kimliğine ilişkin hükümleri aileyi tehdit etmiştir." dedi.
Ankara Masası
|
30 Mart 2021, Salı - 11:06
Bahçeli'den İstanbul Sözleşmesi açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin gündeminde İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi ardından başlayan tartışmalar vardı. 

İstanbul Sözleşmesi etrafında yürütülen tartışmaların esef verici boyutlara tırmandığını savunan Bahçeli, "Öyle bir istismar kampanyası devrededir ki, kadına şiddet sanki cezasız ve yaptırımsız kalacak. Bu sakat ve sinsi propagandanın sistematik şekilde körüklendiği açıktır. Şu hususun da altını çizmek isterim. Milliyetçi Hareket Partisi, kadına yönelik şiddeti ön şartsız reddetmektedir. Canilerin hakkettiği cezayı bulması, insanlık onuruna saygının bir gereğidir. Ancak sabahtan akşama kadar televizyon ekranlarından, şiddeti teşvik eden program, haber ve dizileri de aynı oranda kınadığımızı söylemek boynumuzun borcudur. Televizyon dizilerinde kadına şiddet uygulanan sahnelerin kesilmesi bizim için acil bir ihtiyaçtır." dedi. 

"İstanbul Sözleşmesi'nin feshi doğru bir uygulamadır"

İstanbul Sözleşmesi'nin beklentileri karşılayamadığını, sözleşmedeki toplumsal cinsiyet kimliğine ilişkin hükümlerinin aileyi, manevi değerleri tehdit ettiğini ifade eden Bahçeli, "Sözleşmeyi imzalayıp taraf olmak kadar, çekilmek de imzacı bir ülke adına haktır. İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanlığı kararı ile feshi doğru bir uygulamadır. Kadın haklarını sadece sözleşmeye bağlı görmek, bahse konu fesih arkasında feci sonuçların doğacağını iddia etmek cehalet olduğu kadar bilinçli bir sapmadır. İstanbul Sözleşmesi'nin bir maddesini bile okumayanların tahrik diline saplanması vahim bir işarettir." şeklinde konuştu.

Muhalefeti hedef alan Bahçeli, şöyle devam etti:

"CHP yönetimi parti teşkilatlarını saran taciz vakalarını unutmuş gibi davranarak kasten suyu bulandırmaktadır. Kasten Danıştay'ın kapısına dayanmıştır. İP aynı havadadır. HDP deseniz aynı tavdadır. Zillet ittifakı sürekli krize oynamaktadır. Fakat her seferinde de baltayı taşa vurmaktadır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/675455/bahceliden-istanbul-sozlesmesi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.