Metin Sipahioğlu: Biz mi hırsızız, siz mi hırsızsınız?

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Metin Sipahioğlu, "Tüm Türkiye, Galatasaray dışında bize hak veriyor. Türkiye'nin geneli bu şampiyonlukların ne kadar haklı olduğunu görüyor. Haluk Ulusoy'lar, Türker Aslan'larla katlettiniz bu şampiyonlukları. Kim hırsız? Biz mi hırsızız, siz mi hırsızsınız?" dedi.
Ankara Masası
|
01 Nisan 2021, Perşembe - 14:10
Metin Sipahioğlu: Biz mi hırsızız, siz mi hırsızsınız?

Fenerbahçe'de İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Sipahioğlu, FB TV'de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

1959 öncesi şampiyonluklar üzerinden yaşanan demeç savaşına yorumda bulunan Sipahioğlu, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'in açıklamalarına çok sert yanıt verdi.

Sipahioğlu "Tüm Türkiye, Galatasaray dışında bize hak veriyor. Türkiye'nin geneli bu şampiyonlukların ne kadar haklı olduğunu görüyor. Haluk Ulusoy'lar, Türker Aslan'larla katlettiniz bu şampiyonlukları. Kim hırsız? Biz mi hırsızız, siz mi hırsızsınız?" ifadelerini kullandı.

Sipahioğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Galatasaray büyük bir korku ve panikle tarihi yok saymak için girişimlerde bulunuyor. Galatasaray ile ilgili iki belge paylaşacağım. Bütün kamuoyu iyi izlesin. Bu iki belgeden sonra kim hırsız kim değil tüm Türkiye görecek."

"1924'te Sayın Mustafa Kemal'in bir beyanatı ve belgeseli var. Atatürk diyor ki, 'Bu şampiyonaya gelecek tüm takımların ulaşım masrafları devlet tarafından yarı yarıya karşılanacak' Bu belge önemlidir. Atatürk'ün ilk 1924'teki şampiyonaya verdiği önem ortadadır"

"Galatasaray, resmi sitesinde Baba Gündüz Kılıç'ı anlatırken 'Ankara Demirspor, tarihteki tek Türkiye şampiyonluğunu kazandığı 1947 yılındaki finalde ise Fenerbahçe'yi 3-0 ve 6-0 yenerken Gündüz Kılıç da Ankara Demirspor forması giyiyordu' ifadesini kullanıyor. Ankara Demirspor başvuru yaptı. Hadi şimdi gidin bu başvuruya da itiraz etsenize."

"Sayın Mustafa Cengiz, bu belgelerden sonra soruyorum. Kim hırsız? Siz bir şampiyonluğunuz var diye bu şampiyonlukları katletmeye çalışıyorsunuz. Sizin dışınızda, buna itiraz eden yok. Türkiye'nin geneli bu şampiyonlukların nasıl haklı olduğunu biliyor."

http://www.ankaramasasi.com/haber/686314/metin-sipahioglu-biz-mi-hirsiziz-siz-mi-hirsizsiniz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.