Mescid-i Aksa'nın görseli Ankara Kalesi'ne yansıtıldı

AK Parti Altındağ İlçe Başkalığı tarafından İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına farkındalık oluşturmak amacıyla Mescid-i Aksa'nın görseli Ankara Kalesi'nin surlarına yansıtıldı. Programda konuşan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, "Tüm dünya bilsin ki, Kudüs Müslümanlarındır. Filistin Müslümanlarındır. Filistin yalnız değildir. Kudüs özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz." dedi.
Ankara Masası
|
14 Mayıs 2021, Cuma - 20:46
Mescid-i Aksa'nın görseli Ankara Kalesi'ne yansıtıldı

İsrail zulmü devam ediyor.

10 Mayıs'tan bu yana devam eden İsrail'in Gazze saldırılarında aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 100'ün üzerinde Filistinli hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm diplomatik girişimlerine rağmen Batı'nın sessiz kaldığı katliama farkındalık oluşturmak amacıyla AK Parti Altındağ İlçe Başkanlığı dikkat çeken bir adım attı. Bu çerçevede Mescid-i Aksa'nın görseli Ankara Kalesi'nin surlarına yansıtıldı.

"Mescid-i Aksa siyonistlerin işgali altında"

Programda konuşan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, "İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa, bir asra yakın zamandır terör şebekesi siyonistlerin işgali altındadır. İsrail bir terör devletidir ve İsrail'in barbarlığını bütün dünya bildiği halde ölenler sadece Müslüman olduğu için bu vahşete sessiz kalmaktadır. Bu insanlık vahşetine, zulme dur diyen tek lider Recep Tayyip Erdoğan'dır." dedi.

"Kudüs Müslümanların gözbebeğidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Mukaddes şehir Kudüs'ün onurunu, şerefini, izzetini, haysiyetini korumak her bir Müslüman'ın boynunun borcudur. Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs'teki ibadethanelere ve Müslümanlar'a yönelik her saldırı aynı zamanda bizlere yapılmış demektir" sözlerini hatırlatan Özcan, "Çünkü Kudüs demek Şam demektir, Halep demektir. Kudüs demek Mekke Medine demektir. Kudüs demek Ankara demektir. Müslümanların gözbebeğidir. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir." ifadesini kullandı.

"Terör devleti İsrail ilk kıblemize Mescid-i Aksa'ya her sene Ramazan ayında gerçekleştirdiği saldırılarla maalesef bu Ramazan ayında ve bayramında da devam etmiş, tüm Müslümanlar'a savaş açmış ve insanlık suçu işlemiştir." diyen Özcan, 
HZ. Muhammed'in "Haksızlık karşısında susanlar dilsiz şeytandır." sözlerini vurguladı. 

Özcan şöyle devam etti: 

Biz Ankara'dan tüm dünyaya haykırıyoruz, bu zalimliğe susmayacağız, birileri gibi sessiz kalmayacağız. Türkiye olarak bu zulmü reva görenlere ve sessiz kalanlara tepkimizi göstermeye devam edeceğiz. Bugüne kadar Filistinli kardeşlerimizin ve mazlumların yanında olduk ve bundan sonra da olmaya devem edeceğiz.

İslam'ın kalesi Türkiye, Türkiye'nin kalesi Ankara Kalesi'nden Filistinli kardeşlerimize selam olsun. Filistinli kardeşlerimize diyoruz ki, La tahzen, innallahe meana. Üzülme, Allah bizimle beraberdir. Bugün burada, Müslümanların umudu Türkiye'den, AK Parti Ankara İl Teşkilatı ve tüm Kudüs dostları ile birlikte İsrail'in hukuksuz uygulamalarına karşı çıkıyoruz.

Tüm dünyadaki insanları, uluslararası mekanizmaları, adaleti ve hukuku savunan herkesi harekete geçmeye, bu yaşanan insanlık zulmüne tepki vermeye, durdurmaya davet ediyoruz. Durduramıyorsa bile en azından bunu herkese duyurmaya ve İsrail'in attığı bu işgal adımlarını kınamaya çağırıyoruz.

Tüm dünya bilsin ki, Kudüs Müslümanlarıdır. Filistin Müslümanlarıdır. Filistin yalnız değildir. Kudüs özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz.


http://www.ankaramasasi.com/haber/773449/mescid-i-aksanin-gorseli-ankara-kalesine-yansitildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.