Zeynep Yıldız'dan ABB'ye fide desteği eleştirisi

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) çiftçilere yönelik yaptığı fide desteğinin bütçesine göre bekleneni karşılamadığını söyledi. Yıldız, Mansur Yavaş'ın göreve başladığı dönemde çiftçileri mağdur ettiğini iddia etti.
Ankara Masası
|
01 Haziran 2021, Salı - 22:37
Zeynep Yıldız'dan ABB'ye fide desteği eleştirisi

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Gökyıldırım, Medya Ankara Genel Yayın Yönetmeni Bayram Polat ve Redaktör Haber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Gökdemir’in sorularını yönelttiği Günün Programı'na konuk oldu.

Gazetecilerin, Ankara Büyükşehir Belediyesinin çiftçilere yönelik yaptığı fide yardımı ve desteklerin sorulması üzerine Zeynep Yıldız eleştirilerini sıraladı.

Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başladığı dönemde çiftçiyi mağdur ettiğini iddia eden Yıldız "Büyükşehir Belediyesi son 2 yılda tarımla ilgileniyormuş gibi bir intiba yaratmaya kalkarsa bence adaletsizlik etmiş olur. Neden? Vatandaşlardan duyduğum şeyi aktarıyorum. Parti değişikliği olduğunda ilk önce fideler dağıtılmadı. Yerel seçimler gerçekleşti fideler yok. Bir fide üreticisi Akdeniz’deki vatandaş mağdur oldu, iki buradaki üretici mağdur oldu. Bundan sonrada fide dağıtımı peyderpey yapıldı. İlk etapta fide dağıtımı yapılmadı, bir mağduriyet yaşandı." dedi.

"Daha güçlü adımlar görmek lazım"

Yıldız, fide yardımının beklenen çok altında kaldığını vurgulayan Yıldız "İkinci etapta fide dağıtımında Büyükşehir’in bütçesine nispetle ben önceki dönemleri yakalamadığını gözlemliyorum. Bizim Kahramankazan Belediyemiz misal veriyorum 1 milyon 200 bin  fide dağıttı. Bütçe oransalı olarak Büyükşehir’in Kahramankazan’ın altında kaldığını görüyoruz. Eğer bu kadar çok bunu söylem haline getiriyorsak, bu destekleyici mahiyetteki adımların ben daha güçlü görünmesi gerektiğini düşünüyorum. Çiftçimize yapılan her desteği, her şart ve durumda destekleriz, ancak milyarlarca liralık bir bütçe içerisinde bununda güçlü olması gerektiğini ben düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/811004/zeynep-yildizdan-abbye-fide-destegi-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.