Kocaeli’de itfaiye personeline temel ilkyardım

IGF-https://igfhaber.com/2021/06/07/kocaelide-itfaiye-personeline-temel-ilkyardim/
|
07 Haziran 2021, Pazartesi - 11:32
Kocaeli’de itfaiye personeline temel ilkyardım

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeline yönelik “Temel İlkyardım Eğitimi” programı düzenlendi.

KOCAELİ (İGFA) -Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü İlkyardım Eğitim Merkezi tarafından İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeline yönelik “Temel İlkyardım Eğitimi” programı düzenlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kaza, yangın ve doğal afet durumlarında ilk müdahaleyi yapan arama-kurtarma ekiplerinin daha iyi hizmet verebilmesi amacıyla ilkyardım eğitimi veriyor. Yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte, denize giren vatandaşların güvenliği için Kocaeli sahillerinde görev yapacak olan Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekiplerinin de katıldığı eğitimde özellikle boğulma ve kaza risklerine yönelik ilk müdahale sırasında yapılması gerekenler anlatıldı. Boğulma sırasında kişinin bilincini kaybetmesi nedeniyle kalp masajının hayati önem taşıdığından bahsedildi.

UYGULAMALI EĞİTİM

Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü İlkyardım Eğitim Merkezi eğitim hemşireleri tarafından verilen “Temel İlkyardım Eğitimi” 2 gün sürdü. Eğitim sonunda sınav sonucu başarılı olanlara Sağlık Bakanlığı onaylı İlkyardımcı Sertifikası ve İlkyardımcı Kimlik Kartı verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/823386/kocaelide-itfaiye-personeline-temel-ilkyardim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.