İbrahim Halil Oral'dan HDP'yle ittifak açıklaması

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, olası bir seçimde HDP ile bir ittifakın söz konusu olmadığını söyledi.
Ankara Masası
|
15 Haziran 2021, Salı - 22:21
İbrahim Halil Oral'dan HDP'yle ittifak açıklaması

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Gökyıldırım, Medya Ankara Genel Yayın Yönetmeni Bayram Polat ve Redaktör Haber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Gökdemir’in birlikte sunduğu özel yayının konuğu İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral oldu.

İbrahim Halil Oral, gerçekleşecek seçimlerde Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile İYİ Parti'nin herhangi bir şekilde ittifakın söz konusu olmadığını söyledi.

"PKK'nın boyunduruğundan çıktığı zaman görüşürüz"

HDP'nin PKK'nın esaretinden çıkması gerektiğinin vurgulayan Oral "HDP ile ittifak olmayacak. HDP, PKK’nın boyunduruğundan PKK’nın esaretinden çıkıp kendisini Türk milletine bağlı bağımsız bir parti olarak deklare ettiği takdirde biz HDP ile de görüşürüz. Bakınız söylüyorum PKK’nın siyasi temsilcisi olduğunu deklare etmeden bir siyasi parti olduğunu Türk milletinin menfaatleri için çalışan bir siyasi parti olduğunu deklare ettiği zaman HDP de bizim için hukuki olarak bir siyasi partidir." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/837000/ibrahim-halil-oraldan-hdpyle-ittifak-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.