Duygu Delen'in düşme şeklini bilirkişiler değerlendirdi

Gaziantep’te, bir apartmanın 4’üncü katından düşerek hayatını kaybeden Duygu Delen'in ölümü akıllara Şule Çet davasını getirdi. Genç kızın sevgilisi tarafından itildiği iddiaları üzerine M.K. gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Duygu Delen'in düşme şeklini değerlendiren bilirkişiler, talihsiz gencin aşağıya itildiğine yönelik mesajlar verdiler.
Ankara Masası
|
17 Ağustos 2020, Pazartesi - 09:07
Duygu Delen'in düşme şeklini bilirkişiler değerlendirdi

Olay, Şehitkamil ilçesi Batıkent Mahallesi Vehbi Dinçerler Caddesi üzerindeki bir apartmanda 13 Ağustos 2020 günü saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Apartmanın 4’üncü katından düşen Duygu Delen (17) yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay sonrası, genç kızın sevgilisi tarafından itildiği iddiaları üzerine M.K. gözaltına alındı. Şüpheli şahıs, "çocuğun cinsel istismarı" ve "kasten öldürme" suçlamalarıyla tutuklandı. Duygu Delen'in ölümü Şule Çet davasını akıllara getirirken bilirkişiler talihsiz gencin düşme şeklini yorumladı.

Hürriyet gazetesi yazarlarından Abdulkadir Selvi'nin köşe yazısında yer alan değerlendirmeler şu şekilde:

1- Düştüğü yerin mesafesi: Duygu Delen’in düştüğü yer ile bina arasındaki mesafenin açıklığı intihardan ziyade aşağıya itildiğini ya da atıldığını gösteriyor.

2- Düşüş şekli: İntihar edenler bu şekilde kendini atmazlar. Duygu Delen tepesi aşağıya ve hızlı bir şekilde zemine çakılmış durumda.

3- Kolları ve bacaklarının şekli intihar edenlerde genellikle farklı yönde ve açıklıkta olur.

4- Duygu Delen düşmeden önce bir çocuk bisikletiyle geçiyor. Birkaç saniye sonra Duygu Delen yıldırım hızıyla yere çakılıyor. Çocuk hem çok sakin, hem de karşıya bakıyor, yukarıya bakmasını gerektirecek bir anormallik görmüyor. Her şey bir-iki saniye içinde oluyor.

Köşe yazısının tamamı için tıklayınız

http://www.ankaramasasi.com/haber/84236/duygu-delenin-dusme-seklini-bilirkisiler-degerlendirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.