Etimesgut Belediyesi üreticiyle tüketici arasında köprü oluyor

Etimesgut Belediyesi, Eryaman 1. Etap Kapalı Pazarı ve Alsancak Kapalı Pazarına üretici pazarı kurdu.
Büşra Bayrak
|
17 Ağustos 2020, Pazartesi - 17:41
Etimesgut Belediyesi üreticiyle tüketici arasında köprü oluyor

Yaklaşık 250 üreticinin tezgah kurduğu üretici pazarında Ankara’nın köylerinde üretilen doğal ürünler satışa sunuluyor. Ziraat Odası Üretici Belgesi olmayan çiftçilerin satış yapmasına izin verilmediği gibi hal ürünü satışı yapan pazarcılara da tezgah açtırılmıyor.

Böylece sadece Ankara’nın Yenikent, Ayaş gibi sebze ve meyveleriyle ünlü ilçelerinden gelen tamamen yerli ve milli ürünler tezgahlarda yer alıyor.

Üretici pazarları, Eryaman 1. Etap’ta Perşembe günü, Alsancak Kapalı Pazarında ise Pazartesi günü hizmet veriyor.

Aile bütçesine katkı

Üreticiler, tarlalarında yetiştirdikleri ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Aracısız olarak direkt üreticiden tüketiciye satılması cep dostu alışveriş yapılmasında büyük etken oluyor. Etimesgut Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri sık sık pazarda denetim yaparak üretici dışında satış yapan pazarcılara izin vermiyor.

Kışlık hazırlıkları başladı

Sonbahar mevsimiyle birlikte kışlık konservelik sebze alışverişi yapmak isteyen Etimesgutlu hanımlar soluğu üretici pazarında alıyor. Hanımlar fasulyesinden domatesine, biberinden patlıcanına birçok ürünü alarak kışlıklarını şimdiden hazırlamaya başladı.

Üretici memnun

Çiftçiler ürünlerin hem doğal hem de uygun fiyata satıldığına dikkat çekerek, “Etimesgut Belediyesi’nin sağladığı imkanla el emeğimizle alın terimizle yetiştirdiğimiz, sağlıklı, taze ve organik ürünlerimizi aracı olmaksızın tüketiciye ulaştırıyoruz. Fiyatlarımız çok uygun. Ailesine, çocuklarına doğal sebze ve meyve yedirmek isteyen tüm başkentlileri pazarımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandılar.

http://www.ankaramasasi.com/haber/85731/etimesgut-belediyesi-ureticiyle-tuketici-arasinda-kopru-oluyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.