Altındağ'da gençlik merkezleri dopdolu

Altındağ'da kültür, sanat ve sporla dolu olan gençlik merkezleri tam not aldı.
IHA-20210703AW361334
|
03 Temmuz 2021, Cumartesi - 09:27
Altındağ'da gençlik merkezleri dopdolu

Altındağ Gençlik Merkezleri'nde yaz okulu programları için geri sayım başladı. Kültür, sanat ve sporla dolu olan merkezlerin eğitim programı, Altındağlı gençlerin büyük beğenisini topladı. Yaz okullarından 7-18 yaş aralığında tüm Altındağlı gençler ücretsiz olarak faydalanabilecek.

Pandemi nedeniyle ara verilen pek çok sanat ve spor aktivitesinin yeniden başlayacağını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, “Gençlerimizin özellikle sanat, kültür, enstrüman ve spor branşlarında aldıkları eğitimler, içerisinde bulunduğumuz pandemi süreci nedeniyle büyük ölçüde kesintiye uğradı. Yaz döneminde eksiklerini telafi etmek, özel yeteneklerini kaybetmemeleri ve disiplinli çalışma programlarından soğumamaları için kurslarımızı yeniden ve eskisinden de daha yoğun bir biçimde aktif hale getiriyoruz. Tüm gençlerimizi gençlik merkezlerimizden faydalanmaya bekliyoruz” dedi.

“Yaz tatilini boş geçirmeyin”

Altındağlı gençlerin yaz tatillerini faydalı aktivitelerle geçirmelerini çok önemsediklerini söyleyen Başkan Balcı, “Spora ve sanata yönelen çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durduğu, kendilerini disipline ettikleri ve dolayısıyla çok daha başarılı oldukları artık bilimsel bir gerçek... Spor ve sanat tüm dünyada eğitim alanında, hem rehabilitasyon hem de motivasyon için yaygın olarak kullanılıyor. Sağlıklı, dinç bir nesil yetiştirmenin bizim elimizde olduğunu ve Altındağlı çocukların fırsat verildiğinde çok önemli başarılara imza attıklarını biliyoruz. Tüm çabamız çocuklarımızı daha iyi bir geleceğe daha iyi imkanlarla hazırlamak... Bu nedenle anne babalardan çocuklarını belediyemizin yaz okullarına yönlendirmelerini rica ediyorum” şeklinde konuştu.

Eğitime büyük katkı

Altındağlı gençlerin bu merkezler sayesinde çok daha başarılı olacaklarını ekleyen Başkan Balcı, merkezlerin okul başarısına da büyük katkısı olduğunu vurguladı. Başkan Balcı “Gençler bu merkezlerde öncelikle yeni eğitim fırsatlarıyla tanışıyorlar. Merkezlerde Türkçe, Matematik, İngilizce, Almanca, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya gibi temel dersler de veriliyor. Özel etüd odalarında yaş gruplarına göre verilen derslerin yanı sıra, merkezlerde oluşturulan bilgisayar ve internet odaları ile kütüphaneden ücretsiz yararlanabiliyor ve performans ödevleri için gerekli araştırma-incelemeyi buralarda yapıyorlar. Gençler internetin farklı imkanlarından da faydalanarak, dünyayı takip edebiliyorlar” ifadelerini kullandı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/866731/altindagda-genclik-merkezleri-dopdolu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.