Yaşar Neslihanoğlu'ndan Serhat Oğuz'a destek

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'un 15 Temmuz darbe girişimine yönelik "senaryo" ve "kontrollü darbe" söylemlerine tepki gösterdiği açıklamasına destek verdi.
Ankara Masası
|
11 Temmuz 2021, Pazar - 14:43
Yaşar Neslihanoğlu'ndan Serhat Oğuz'a destek

FETÖ'nün hain darbe girişiminin üstünden 5 yıl geçti.  Türk milletinin direnişiyle bertaraf edilen karanlık geceden sonra yapılan siyasi açıklamalar ise hala tartışma konusu. Onlardan biri de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kontrollü darbe söylemi. 

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaptığı konuşmada söz konusu çıkışa Kılıçdaroğlu'nun ismini kullanmadan tepki gösterdi. Oğuz,  "O gece sokaklara dökülen milyonlarca yiğit insanımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi, yapılan hainlikleri görmezden gelerek, bugün belki hala o gece yaşananlara "senaryo", "kontrollü darbe" deme gafletinde bulunanlar olabilir. O gece yaşananlar ne bir senaryo ne de kontrollü bir darbeydi. O gece yaşananlar iradesini 1 dolara satan FETÖ'cü hainlerin ve işbirlikçilerinin canımıza, bayrağımıza, devletimize, demokrasimize kast ettiği bir darbe kalkışmasından öte alçak bir işgal girişimiydi." dedi.

"Konuşmanın tamamına katılıyoruz"

Bu sözler üzerine ise CHP'den sürpriz bir destek geldi. CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Oğuz'un açıklamalarına katıldıklarını söyledi.  Neslihanoğlu , "Kahramankazan Belediye Başkanımızın 15 Temmuz'la ilgili yaptığı konuşmanın tamamına katıldığımızı belirtmek istiyorum. Tabii ki demokrasi ile yönetilen ülkelerde maalesef olmaması gereken bu tarz hadiseler ile karşılaşılıyor. Ama biz ülkemizde hukuğu, demokrasiyi mümkün olduğu kadar en yüksek seviyelere çıkarttığımız takdirde bu tarz hain darbe girişimlerinin başarıya ulaşacağını düşünmüyorum." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/884693/yasar-neslihanoglundan-serhat-oguza-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.