TRT'de yönetim değişikliği

Son dönemdeki yükselen grafiği ile dikkat çeken TRT'yi daha da ileriye taşıyacak isimler belli oldu.
Ankara Masası
|
14 Temmuz 2021, Çarşamba - 10:04
TRT'de yönetim değişikliği

TRT'de yönetim değişikliğine gidildi. 

Son 4 yılda TRT'de değişimin ve dönüşümün örneğini ortaya koyan TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük görevini yürüten İbrahim Eren’in görev süresi doldu.

(İbrahim Eren)

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile TRT'yi daha da ileriye taşıyacak isimler Prof. Dr. Ahmet Albayrak ve  Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı olarak belirlendi. Yönetim Kurulu Başkanlığına Albayrak atanırken, TRT’nin yeni Genel Müdürü Sobacı oldu.

Böylece TRT’nin kurumsal yapısında da değişiklik yapıldı. Genel Müdürlük ile Yönetim Kurulu Başkanlığı fonksiyonları ayrıldı. Yönetim Kurulu’nun karar organı, Genel Müdürlüğün icra organı olması sağlandı. Yönetim Kurulu üye sayısı da 7’den 9’a çıkarıldı.

TRT’nin yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Prof. Dr. Ahmet Albayrak, Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, Doç. Dr. Oğuz Göksu, Atakan Yılmaz, Mücahid Eker, Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin, Hilal Kaplan Öğüt, Meryem İlayda Atlas Çetin, Doç. Dr. Veysel Kurt.

Prof. Dr. Ahmet Albayrak kimdir?

TRT Yönetim Kurulu Başkanlığına atanan Prof. Dr. Ahmet Albayrak, Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Lisansüstü eğitimini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat dalında yaptı. Çalışmalarıyla dünyanın bir çok yerinde sanat etkinliklerinde yer aldı, ödüller kazandı.

Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı kimdir? 

TRT’nin yeni Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı ise Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalında tamamladı. 2015-2018 yılları arasında SETA’da iç siyaset alanında çalışmalar yürüttü. 2018’de İletişim Başkanlığı Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanlığı da yaptı.

Doç. Dr. Oğuz Göksu kimdir?

Oğuz Göksu, Aralık 1989’da İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ile Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nü 2012’de birlikte tamamlayarak çift anadal yaptı ve bu süreçte pedagojik formasyon eğitimi de aldı. Eylül 2012'de Gaziantep Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olarak akademik hayatına başladı. 2013-2016 arasında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde çalışmalarını sürdürdü. Haziran 2014’te İstanbul Üniversitesi’nde yüksek lisansını "Siyasal İletişim Uygulamalarında Siyasal Kültürün Rolü" başlıklı teziyle tamamladı. Bu tez 2015 yılında 4. Sosyal Bilimler Teşvik Yarışmasında tez kategorisinde 2.lik ile ödüllendirildi. Ocak 2018’de İstanbul Üniversitesi’nde "Siyasal İktidar İnşasında Lider Olgusu: Lider Tipolojileri Bağlamında Recep Tayyip Erdoğan İncelemesi" başlıklı teziyle doktorasını tamamladı.

Gaziantep Üniversitesi'nde Ocak 2019'da Dr. Öğr. Üyeliğine atandı. Haziran 2020'de İletişim Çalışmaları bilim alanında Doçent unvanını almaya hak kazandı. Çalışma alanları; siyasal iletişim ve siyasal liderlik, kamu diplomasisi, algı yönetimi, sosyal medya, spor iletişimi. Göksu, ulusal ve uluslararası 7 kitap, 12 makale, 15 bildiri, 15 kitap bölümü yayınladı ve 2 ulusal projede görev aldı. Ocak 2018-2020 döneminde KONDA Araştırma ve Danışmanlık Şirketinin Gaziantep il sorumlusu olarak çalıştı. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde misafir öğretim üyesi olarak derslere girdi (2020-2021). Aralık 2019'dan beri Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığında görev yapıyor.

Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin kimdir?

Oğuzhan Bilgin akademisyen, siyaset bilimci-sosyologdur. 2002 yılında Ankara Atatürk (Anadolu) Lisesi'nden mezun olan Oğuzhan Bilgin 2007 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü bitirdi. 2010 yılında aynı üniversitenin Sosyal Politika Yüksek lisansı derecesini “Türkiye’de İşçi Sınıfı Kimliğinin Oluşum Sorunları ve Sendikaların Rolü” başlıklı tezle aldı.

Oğuzhan Bilgin, doktorasını ise 2015 yılında İngiltere’de University of York’ta Siyaset Bilimi Bölümünde “Türkiye’de İslami Girişimciliğin Yükselişi ve Bunun Türk Modernleşmesindeki Rolü” başlıklı teziyle tamamladı. Halen Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapan Oğuzhan Bilgin Türk Muhafazakarlığı, Türk Milliyetçiliği, Toplumsal Sınıflar, Kültür Sosyolojisi, Modernleşme, Türk Siyasal Hayatı, Türk Dış Politkası gibi konularda çalışmaktadır. Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in oğludur.

Hilal Kaplan Öğüt kimdir? 

15 Ağustos 1982 tarihinde İstanbul'da doğan Hilal Kaplan, Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. 2004 yılında Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünü tamamlayan Kaplan, 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünde yüksek lisansa başladı.

Yüksek lisansa devam ederken hem okulunda hem de sivil toplum örgütlerinde siyasi faaliyetlerde bulundu.

27 Şubat 2008 tarihinde başörtüsü yasağının üniversitelerde kaldırılmasının ardından iki başörtülü arkadaşı ile birlikte ''Söz konusu özgürlükse hiçbir şey teferruat değildir: Biz henüz özgür olmadık'' başlığı ile manifesto niteliğinde bir metin yayınladı.

A Haber'de Zeynep Bayramoğlu'nun yönettiği ''Her Yöne 80 Dakika'' adlı tartışma programında yorumculuk yapan Hilal Kaplan Öğüt, Sabah Gazetesi'nde yazarlık yapmaktadır.

Hilal Kaplan, 2007 yılında kendisi gibi gazeteci olan Süheyb Öğüt ile evlendi.

Meryem İlayda Atlas Çetin kimdir?

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra derece ile girdiği Bilgi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Tarih bölümlerini tamamladı. (2004-2008). Daha sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde Tarih Bölümü’nde yüksek lisansa kabul edilen Atlas yine aynı bölümde öğretim asistanlığı yaptı (2008-2013). Toplumsal cinsiyet, kimlik politikaları, Türkiye’deki azınlıklar ve Türkiye’de uygulanan başörtü yasağı gibi konularda çalıştı ve birçok gazetede köşe yazarlığı yaptı. 2014’te yayın hayatına başlayan Lacivert dergisinin kurucu genel yayın yönetmenliği görevini üstlendi (2014-2018). Aynı zamanda kurucu editörlerinden biri olduğu Daily Sabah gazetesinde (2014-2018) op-ed editörlüğü ve köşe yazarlığı yaptı. 2018’de Daily Sabah’a yayın koordinatörü olarak atanan Atlas halen bu görevine ve köşe yazarlığına devam etmektedir.

Doç. Dr. Veysel Kurt kimdir?

Doç. Dr. Veysel Kurt, Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 2006 yılında mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı'nda başladığı yüksek lisansını 2009 yılında bitirdi. Doktora çalışmasını İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı'nda 2016 yılında tamamladı. Ortadoğu'da otoriteryenizm, demokratikleşme, asker-sivil ilişkileri konularında ulusal ve uluslararası dergilerde çalışmaları yayımlanmıştır.

TRT Yönetim Kurulu Üyesi olan Atakan Yılmaz hakkında internette her hangi bir bilgiye ulaşılamamakta.

http://www.ankaramasasi.com/haber/889278/trtde-yonetim-degisikligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.