Rusya’da operasyon hazırlığındaki Ukrayna istihbaratına baskın

Rusya’da gizli operasyon hazırlığında olduğu belirtilen Ukrayna istihbaratında çalışan 2 Ukraynalı ile suç örgütüne üye 7 Rus vatandaşı gözaltına alındı.
IHA-20200820AW094248
|
20 Ağustos 2020, Perşembe - 13:12
Rusya’da operasyon hazırlığındaki Ukrayna istihbaratına baskın

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından yapılan açıklamaya göre, Ukrayna istihbaratı, ülkedeki Rusya yanlısı ayrılıkçıların liderlerinden birine yönelik gizli bir operasyon kararı aldı. Bunun üzerine Rus suç örgütü ile iletişim kuran Ukrayna istihbaratı, bu örgüte avans olarak 50 bin dolar para gönderdi. Ardından Ukrayna istihbaratından kişiler Rusya’ya geldi. Suç örgütü ve Ukrayna istihbaratı arasında yapılan gizli görüşmeler ile para akışları, Rus istihbaratına takıldı. Ukrayna istihbarat elemanları ve Rus suç örgütünden bazı kişiler operasyonu başlatmak üzereyken Rus istihbaratı karşı baskın düzenledi.


Rusya Federal İstihbarat Servisi çalışanları tarafından yapılan operasyonda Rus suç örgütüne mensup Makarov T.B, Mishchenko M.S., Kapkaeva O.D., Kormich A.M., Pyzin M.Y., Moroz E.A. ve Dolgov V.V gözaltına alındı. Rus suç örgütü mensuplarının yanında bulunan ve Ukrayna istihbaratı elemanı olduğu iddia edilen Andrey Baydala ve Igor Mişçenko da gözaltına alınan diğer isimler oldu. FSB, Ukrayna istihbaratının bu gibi diğer girişimlerinin de deşifre edildiğini bildirirken, Ukrayna istihbaratının yakalamak istediği milis liderin ismi kamuoyuna duyurulmadı.

Gözaltına alınan kişilerin işlemlerinin devam ettiği açıklandı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/94221/rusyada-operasyon-hazirligindaki-ukrayna-istihbaratina-baskin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.