ASO 2. OSB'den istihdama büyük katkı

Ankara Sanayi Odası 2. Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Seyit Ardıç, "Bölgemizde toplam 305 sanayi parselinin 111'inde üretim yapılmakta olup, 9 bin çalışan istihdam edilmektedir. Bunun yanı sıra 142 adet fabrika inşaatı hızla devam etmekte olup, 71 fabrikada proje aşamasında bulunmaktadır. Böylece 278 fabrikanın tamamında üretime geçilmesiyle bölgemizdeki istihdam sayısının 30 bin kişiye ulaşması beklenmektedir. "dedi.
Ankara Masası
|
16 Ağustos 2021, Pazartesi - 16:16
ASO 2. OSB'den istihdama büyük katkı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Sanayi Odası (ASO) 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde üretime geçen 26 yeni fabrika ve yapımı tamamlanan alt ve üstyapı tesislerinin açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması öncesi kürsüye çıkan Ankara Sanayi Odası 2. Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Seyit Ardıç, bölgenin özelliklerine değinerek istihdama yönelik katkısı hakkında açıklamalarda bulundu. 

"Çift haneli bir büyüme rakamı görmüş olacağız"

Salgın sürecinde hükümetin toplumun ilgili kesimlerine tahsis ettiği kaynakların, zor günlerde can suyu olduğunu ifade eden Ardıç, "Hükümetimizin attığı etkin ve kararlı adımlar sayesinde sanayinin çarkları durmadı. Yatırım ortamı ve koşulları üretim, istihdam ve ihracat gücümüz ayakta kalmayı çok şükür başardı. 2020 yılında birçok ülke küçülürken, ülkemizin pozitif bir büyüme performansı ortaya koymasında sanayi sektörünün katkısı büyük olmuştur. 2021 yılının ilk iki çeyreğindeki sanayi üretimindeki yüksek ivmelenme ise büyümenin en büyük destekçisi olacak. Muhtemelen 2. çeyrek rakamları açıklandığında çift haneli bir büyüme rakamı görmüş olacağız." dedi.


"Hızlı, etkin ve kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerini sürdürmektedir"

ASO 2 .OSB'nin bugün önemli bir büyüklüğe ve güce ulaştığını söyleyen Seyid Ardıç,
"Bölgemiz tarıma elverişli olmayan, taşlık ve kayalık yaklaşık 10.7 milyon metrekare yüz ölçümüne sahip bir alanda yer almaktadır. Tümüyle sanayicilerimizin öz kaynaklarıyla kurulmuş ve altyapı yatırımları gerçekleştirilmiştir. Bölgemiz atık su arıtma tesisi, yedekli enerji nakil hattı ve şebekesi, doğalgaz şebekesi, yetkili akredite çevre analiz laboratuvarı, mesleki test ve sertifikalandırma merkezi, ibadet alanı, Milli Eğitim Bakanlığı 2021 yatırım programındaki teknik meslek lisesi, itfaiye birimi ve reviri yaklaşık 400 bin fidan ve ağaç mevcudu ile çevre duyarlılığını ön planda tutan hızlı, etkin ve kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerini sürdürmektedir." şeklinde konuştu.

Gelecek nesillerimize daha yeşil ve  temiz bir çevre 

Seyit Ardıç, şu ifadelere yer verdi:

"Bölgemizde toplam 305 sanayi parselinin 111'de üretim yapılmakta olup, 9 bin çalışan istihdam edilmektedir. Bunun yanı sıra 142 adet fabrika inşaatı hızla devam etmekte olup, 71 fabrikada proje aşamasında bulunmaktadır. Böylece 278 fabrikanın tamamında üretime geçilmesiyle bölgemizdeki istihdam sayısının 30 bin kişiye ulaşması beklenmektedir. Bölgemizde Ağustos 2021 yılı itibariyle yatırımcılarımıza tahsis edecek sanayi parselimiz maalesef kalmamıştır. Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın bakanımızın sanayicilerimizin ihtiyaç, talep veya sorunlarına çözüm odaklı yaklaşımları, ülkemizin ihtiyacı olan yatırımların gerçekleştirilmesinin önünü açmaktadır. Yine bu çerçevede bölgemizin hemen devamında bulunan, aynı özellikteki arazi yapısına sahip 740 hektarlık alanın sanayicilerimizin daha büyük ölçekli yatırımları için ekonomiye ve bölgemize kazandırabilmesi amacıyla çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Uygulamaya konulan "Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat Eylem Planı" kapsamında bölgemizce "Sanayinin Yeşil Rotası" Temalı projemiz başlatılmıştır. Gelecek nesillerimize daha yeşil, daha kaynakları korunmuş ve geliştirilmiş temiz bir çevre bırakabilmek amacıyla söz konusu projemizi ve proje çıktılarına göre gerekli aksiyon ve tedbirlerin alınması öncelikli hedefimiz olacaktır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/954677/aso-2-osbden-istihdama-buyuk-katki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.