Burak Elmas'tan Oğulcan Çağlayan açıklaması

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, "Oğulcan olayı sadece Rizespor ile Galatasaray arasındaki durum değil. Galatasaray'a diz çöktürmeye çalışılan, en son da oyuncusuna verilen cezayla tehdit etmeye kadar varan bir durum." dedi.
Ankara Masası
|
20 Ağustos 2021, Cuma - 15:49
Burak Elmas'tan Oğulcan Çağlayan açıklaması

Galatasaray Başkanı Burak Elmas ve Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, GSTV'deki Gündem Özel programına katıldı. Elmas, Oğulcan Çağlayan davasında Rizespor ile Galatasaray arasında yaşanan gelişmeler ile Kerem Aktürkoğlu'na saldıran Marcao'ya verilen 8 maçlık ceza hakkında açıklamalarda bulundu.

"Galatasaray'a diz çöktürme çabası var"

"Oğulcan olayı sadece Rizespor ile Galatasaray arasındaki durum değil" diyen Başkan Elmas, "Galatasaray'a diz çöktürmeye çalışılan, en son da oyuncusuna verilen cezayla tehdit etmeye kadar varan bir durum. Galatasaray'a karşı başlatılmış bir mücadele, Galatasaray'a diz çöktürme çabası var." ifadelerini kullandı.

Elmas "Rizespor'da yeni bir yönetim geldi. Sayın Tahir Kıran'a camiadan büyük bir baskı var. Rizespor'la ilişkimizi normalleştirmeye çalışıyoruz. Bazı isimler bunu kan davası haline getirmişler. Bu baskıyı da Rizespor'a baskı yapıyorlar. Görüşmelerimiz bir aşamaya geldi. Kişilere bir suç duyurusunda bulunduk. Bir şekilde bazı oyuncuları kiralık ve bonservisiyle Rizespor'a verdik. Burada amacımız oyuncumuzu bir an önce sahaya döndürmek." şeklinde konuştu. 

"Tahkim Kurulu aleyhine yaptığımız davalardan feragat yapmamız istendi"

Elmas, Oğulcan Çağlayan davasının çözülebilmesi için Çaykur Rizespor ile anlaşmaya vardıklarını ancak imzalanacak protokolde TFF ve kurullarına açılan davaların kapatılması üzerine eklenen madde olduğunu söyledi.

Elmas, "Bize bir takım duyumlar gelmeye başladı. Çarşamba günü elimize son bir protokol geldi. Rizespor'un avukatından bize gelen protokolden bize perşembe gününe kadar imzalanması gerektiği bilgisi geliyor ama cuma günü de imzalanabilir. Protokoldeki bir madde bizi şaşırttı. Rizespor'la karşılıklı davamız var. Tahkim Kurulu aleyhine yaptığımız davalardan feragat etmemiz istendi. Federasyon ve Tahkim Kurulu da işin içinde." diye konuştu.

Elmas  "Biz hiçbir olayı kişiselleştirmedik. Biz göreve geldikten sonra iyi niyetli çabamızla Türk futbolcu için çözüm odaklı olacağımızı belli ettik. Galatasaray'a karşı içeride bir lobi var. Bana kalırsa suç örgütü. Burada ilk kesilen ceza Galatasaray'dan alınmak istenen bir haraçtır. Kaynak aktarma cezasıdır." ifadelerini kullandı. 

 Rezan Epözdemir: Tahkim Kurulu ve Uyuşmazlık Çözüm Kurulu derhal istifa etmelidir.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, kulübün haklarını aradıklarını dile getirirken, "Düğme baştan yanlış iliklenmiş. Sadece oyuncu adına ceza olmaz. Men cezası 6'dan 3'e düştü. Göreve geldikten sonra transfer yasağı vardı. Önce UEFA'ya yazdık, kesinleşmiş bir ceza yok. Transfer yasağının kaldırılması konusunda TFF'ye başvurduk, reddedildik. Hak arama özgürlüğümüzü aradık. Tahkim Kurulu ve Uyuşmazlık Çözüm Kurulu derhal istifa etmelidir." dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/964587/burak-elmastan-ogulcan-caglayan-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.