Mustafa Destici Türk Birliği kurma çağrısı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk devletleri arasında ortak bir birlik kurulabileceği önerisinde bulundu.
Ankara Masası
|
01 Eylül 2021, Çarşamba - 23:28
Mustafa Destici Türk Birliği kurma çağrısı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulundu.

Sözlerine şehitleri anarak başlayan BBP Genel Başkanı Destici, “Şehitlerimiz oluyor. En son Pençe-Şimşek operasyonunda yaralanan Uzman Çavuşumuz İsmail Şebelek dün Trabzon Of’ta Hakk'a uğurlandı. Allah onunla birlikte tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Dün akşam saatlerinde İstanbul’da çevre oto sanayi sitesinde bir yangın meydana geldi. Bu yangın hepimizi korkuttu. 50 civarında dükkanın yandığı ortaya çıktı ama bir can kaybı yok. Bu en büyük tesellimizdir. Ben bir kere daha dükkan sahiplerine, çalışanlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.

"Ortak bir Türk birliği oluşturabiliriz"

Kardeş ve soydaş Özbekistan Devleti'nin bağımsızlığının 30. yılını da içten ve samimi duygularla kutladığını söyleyen Destici, “Türk devletleri bir araya geldiğinde, güç birliği oluşturduğunda daha çok büyüyecek. İnanıyorum ki esaret altında bulunan Doğu Türkistan’dan Kırım’a, Balkanlar’dan Türkmen eline kadar bütün Türk coğrafyalarındaki kardeşlerimizin de bağımsızlığa kavuşmasına, zulümden kurtulmalarına vesile olacaktır. Bunu derken bütün Türk devletleri tek bir bayrak altında, sınırları tek olan bir devlete dönsün demiyorum. Nasıl Avrupa’da yaşayanlar bir Avrupa Birliği oluşturmuşlarsa biz de ortak bir Türk birliği oluşturabiliriz. BBP olarak bunu arzu ediyoruz” dedi.

(iHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/987172/mustafa-destici-turk-birligi-kurma-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.