Dario Costa'nın İstanbul Boğazı'ndaki uçuşu mest etti

Dünyanın önemli gösteri pilotlarından biri olarak kabul edilen Dario Costa, Kuzey Marmara Otoyolu'nda kırdığı ‘Uçak ile en uzun tünel uçuşu’ dünya rekorunun ardından İstanbul Boğazı’nda bir gösteri uçuşu daha gerçekleştirdi.
Ankara Masası
|
05 Eylül 2021, Pazar - 12:38
Dario Costa'nın İstanbul Boğazı'ndaki uçuşu mest etti

Kuzey Marmara Otoyolu, Çatalca Mevki T1 ve T2 tünellerindeki uçuşuyla dünya rekoru kıran Dario Costa, İstanbul Boğazı'nda rekorunu kendine özgün bir şekilde gösteri uçuşu yaparak kutladı.

Adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdıran Costa, İstanbul’un ikonik noktalarından biri olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün altından geçti.

Tünel Geçişi projesi, Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan İstanbul’un güzel görüntülerini de içererek Türkiye’nin tanıtımı için önemli bir fırsat da oluşturdu.

Dario Costa kimdir?

41 yaşındaki Costa, İtalyan Akrobasi Şampiyonası'nın en üst kategorisini kazandı ve Red Bull Air Race Challenger Class'a katılarak galibiyet kazanan ilk İtalyan pilot oldu. 20 yılı aşkın uçuş deneyimi ve sayısız havacılık başarısıyla Costa, bugüne kadar havada 5 bin saatten fazla kaldı. İtalyan pilot, "Tunnel Pass" projesi kapsamında 2.26 kilometrelik mesafeyi 43.44 saniye ile geçerek dün kırdığı rekoru ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

(İHA/AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/993364/dario-costanin-istanbul-bogazindaki-ucusu-mest-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.