''Hasan Dağı yaman arpalık olur; eğer, dağ yol verirse..''

Selahaddin E. Çakırgil
|

'Taşra Kızı' Başbakan..


Kendisini 20 yıl öncelerdeki bir röportajda 'Taşra'nın kızı' olarak niteleyen bir siyasetçi hanımdan söz etmek istiyorum.




ki sene kadar önce, Batı Trakya'ya giden çeşitli partilerin temsilcileri arasında, o da vardı. Gümülcine (veya İskeçe)'de yaptığı konuşmada, 'Kendi ailesinin de 100 yıl öncelerde Balkanlar'dan geldiği, bir 'göçmen çocuğu' olduğu; büyüklerimiz gelmeseydi, bizler de şimdi sizlerin arasında olurduk..' gibi sıcak sözler söylemişti..

600 küsur yıl boyunca, aynı devletin hâkimiyeti altında, birlikte yaşamış olan kitlelerin, bir çöküş faciası sonrasında farklı coğrafyalara düşmesiyle, ne büyük acılar, büyük ve ağır sosyal travmalar yaşanmıştı..

Ama, ilginç olan şu ki; 100 öncelerde 400 yıl birlikte iç-içe yaşamış olan Anadolu ve Suriye halklarından, sınırın o tarafında kalanlar da bu ülkenin insanı ve bu halkın kardeşleri iken.. Ki, nicelerinin İstanbul'u savunmak için Suriye ve diğer coğrafyalardan yerlerden gelen dedelerinin mezarları da Edirnekapı Şehidliği'ndedir, hâlen.. İşbu siyasetçi hanımın da, tıpkı KK gibi, 'Suriyeli sığınmacıların ülkeden çıkartılması'nı isteyecek kadar taş yürekli olmasını anlamak zor..

Devamı için tıklayınız 



http://www.ankaramasasi.com/makale/52045/hasan-dagi-yaman-arpalik-olur-eger-dag-yol-verirse

Yorumlar (0)