Ankara Şehir Hastanesi gönüllüleri bekliyor

Ankara Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi Doç. Dr. İhsan Ateş, hastanede başlayan Turkovac - Coronovac 3. doz klinik çalışmalarıyla ilgili olarak toplamda 222 gönüllü alacaklarını söyledi. Ateş, çalışmayla Turkovac ve Coronavac aşısının erken ve geç dönemdeki etkinliklerinin kıyaslayacağını belirtti.
IHA-20210716AW372994
|
16 Temmuz 2021, Cuma - 16:49
Ankara Şehir Hastanesi gönüllüleri bekliyor

Ankara Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi Doç. Dr. İhsan Ateş, hastanede başlayan Turkovac - Coronovac 3. doz klinik çalışmaları hakkında konuştu.

Çalışmanın Faz-2 kapsamında yapıldığını belirten Ateş, "Bu çalışmayla Turkovac ve Coronavac aşılarının üçüncü dozdaki etkinliklerini kıyaslayacağız. Burada çalışmaya 2 doz Sinovac (Coronavac) aşısı yapılmış ve üzerinden ikinci dozdan itibaren 90 gün geçmiş gönüllüler dahil edilecek. Çalışmamız çarşamba günü başladı. Bugün itibarıyla gönüllü sayımızda artış mevcut. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın tweeti sonrasında gönüllü olmak isteyenlerden çok sayıda talep aldık" dedi.

" Erken ve geç dönemde etkinliklerini kıyaslayacağız"

Çalışmanın amacının iki aşı arasındaki rapel dozda ortaya çıkacak etkinlik oranını öğrenmek olduğunu belirten Ateş, “Çalışmaya toplamda 222 gönüllü alınacak, her bir kolda 111 gönüllü olmak üzere Turkovac ve Coronavac aşısının erken ve geç dönemde etkinliklerini kıyaslayacağız. 18 ve 59 yaş grubunda gönüllüler dahil edilecek. Bunlarda da birinci ayda 4 hafta sonrasında ve 3 ay sonrasında antikor düzeyleri kıyaslanacak. Erken dönemde ve geç dönemde rapel dozda Sinovac ne durumda ve buna karşılık Turkovac ne durumda olduğunun kıyaslanacağı bir çalışma” şeklinde konuştu.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/894100/ankara-sehir-hastanesi-gonulluleri-bekliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.