Kozan'daki orman yangınında kundaklama şüphesi

Adana'nın Kozan ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle bazı evler boşaltıldı.
aa:video:20200823:22281320
|
23 Ağustos 2020, Pazar - 16:35
Kozan'daki orman yangınında kundaklama şüphesi

Kuyubeli Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.
İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Adana Orman Bölge Müdürlüğüne ait 30 arazöz, 15 su tankeri, 6 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağıyla alevlere müdahale ediliyor.

Yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle bazı evler boşaltıldı.
Kozan Kaymamı Şafak Gürçam, Kuyubeli Mahallesi'nde çıkan orman yangını bölgesine gelerek incelemelerde bulundu. Kaymakam Gürçam, bölgede görev yapan muhtarlar ile bir araya geldiklerini belirterek yangında kundaklama şüphesi olduğunu, konuyla ilgili büyük çaplı araştırma yapıldığını belirtti. Gürçam, “Şu an bölgede yaylalık olarak kullanılan 55 ev olduğu tespiti yapıldı. Yanan çok sayıda hanemiz var. Şu an yaralı vatandaşımızın olmayışı üzüntümüzü bir nebze olsun hafifletiyor. Bölgenin tüm orman ekipleri havadan ve karadan yangına müdahale ediyor. Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Bu yangın kasıtlı çıkarılmış ise ki şüphelerimiz o yönde. Bunu yapan kişi veya kişiler vatan hainidir. Her kim olursa olsun en sonunda yakalanıp adalet önünde hesap verecektir. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/100675/kozandaki-orman-yangininda-kundaklama-suphesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.