Ankara'da belediye başkanlarından öğrencilere destek

Mamak Belediyesi, Altındağ Belediyesi, Sincan Belediyesi ve Keçiören Belediyesi üniversitelerin açılmasıyla barınma sıkıntısı yaşayan öğrencilere yardımcı olacaklarını açıkladı.
Ankara Masası
|
23 Eylül 2021, Perşembe - 21:42
Ankara'da belediye başkanlarından öğrencilere destek

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte öğrencilerin en büyük ihtiyacı, kalacak yer olarak ortaya çıktı.

Binlerce öğrencinin geldiği Ankara'da artan kiralar da öğrencileri zorlarken, ilçe belediyeler harekete geçti.

Mamak Belediyesi, Altındağ Belediyesi, Sincan Belediyesi ve Keçiören Belediyesi kalacak yeri olmayan öğrencilere destek olacaklarını açıkladı.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, '444 0 149' hattından öğrencilerin kendilerine ulaşmasını isterken "Üniversite Öğrencilerimizden Ankara'da kalacak yer bulamayan ihtiyaç sahibi gençlerimize kapımız da gönlümüz de her zaman açıktır. Tüm imkanlarımızı kıymetli gençlerimizle paylaşmaya hazırız. Lütfen bizi arayın." paylaşımında bulundu.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ise " Şehirlerimizi imar ederken, yegâne mirasımız olan gençlerimizin yanındayız. #DevletinÇatısıMilletiİçindir anlayışı ile belediyemizin imkanlarını değerli kardeşlerim için seferber ediyoruz. Gençler, Anne evi gibi olmasa da Sincan sizin de eviniz..." diye yazdı.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da paylaşımında "Ankara'da yurtlarda yer bulamayan gençlerimiz bizi arasınlar veya sosyal medyadan bize ulaşsınlar. Belediyemizin sosyal tesislerinde seve seve bu gençlerimizi ağırlamak isteriz.Sokakta kimseyi bırakmayız, herkes bunu böyle bilsin. Yer bulamadım, yurt bulamadım diyenler bize ulaşabilirler. Gençlerimizi sosyal tesislerimizde geçici olarak misafir edeceğiz. Üniversiteyi kazanan gençlerimize başarılar diliyorum. Ülkelerin ve milletlerin geleceği çocuklar ve gençlerdir.Ülkemizi yönetecek gençlerimizin başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirmelerini yürekten temenni ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı "ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE Ankaramıza üniversite okumaya gelen kız öğrencilerimizi belediyemiz konukevinde 1 ay boyunca misafir edeceğiz 27 Eylül Pazartesi günü itibariyle misafir etmeye başlayacağımız konukevimizin kapasitesi 60 kişidir Başvuru için: http://basvuru.altindag.bel.tr" paylaşımında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1022095/ankarada-belediye-baskanlarindan-ogrencilere-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.