Altındağ Belediyesi üreticiye sahip çıktı

Ankara Masası
|
23 Nisan 2020, Perşembe - 18:00
Altındağ Belediyesi üreticiye sahip çıktı

Ankaralı çiftçilerin emeğiyle Kalecik Belediyesi tarafından üretilen unları satın alan Altındağ Belediyesi, unları Ramazan kolilerine koyup, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyo

Altındağ Belediyesi çiftçileri yalnız bırakmıyor. Yerel üreticinin emeğinin karşılıksız kalmasını istemeyen Altındağ Belediyesi, Başkan Asım Balcı’nın talimatlarıyla Ankaralı çiftçiler tarafından üretilen undan 25 unu ton satın aldı. Alınan unlar, Ramazan kolilerine ilave ederek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Balcı, “Ankaralı çiftçi kardeşlerimizin emeğini, Ramazan kolileri aracılığıyla, Altındağ’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz” dedi.

“25 TON UN SATIN ALDIK”

Ankaralı yerel üreticinin emeğinin karşılığını vermekten ve onlara destek olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Balcı, “25 ton un satın alarak hem yerel tarıma ve üretime destek olduk hem de ihtiyaç sahibi Altındağlı kardeşlerimize yerel üretim un ulaştırarak sağlıklı beslenmelerine yardımcı olduk” ifadelerini kullandı. Bu çalışmanın, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğu, milletçe el ele vermenin önem kazandığı bir dönemde işbirliği ve yardımlaşmaya dair güzel bir örnek oluşturduğunu belirtirken, bu süreçte Kalecik Belediyesi ile işbirliği yaptıklarını dile getirdi. Balcı, çiftçilerden satın aldıkları ürünler sayesinde hem Ankaralı çiftçinin hem de Altındağ’lı ihtiyaç sahiplerinin yüzünün güldüğünü ifade etti.

MANSUR YAVAŞ, İDDİASINI İSPAT EDEMEMİŞTİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Altındağ Belediyesinin uygulamasına benzer bir çalışma başlattığını duyurmuş, Başkan Mansur Yavaş sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, pazarcı esnafının ellerindeki ürünleri satın aldıklarını iddia etmişti. Bu iddiaya Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin cevabı gecikmemişti. Köse, sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, “ABB Grup Başkanvekili olarak, kamuoyu adına bir konuya açıklık getirmenizi istiyorum Sayın Mansur Yavaş. “Pazarcı esnafımızın mağduriyetinin farkındayız… “, “… Ellerinde kalan ürünleri satın aldık.” diyorsunuz. Ankara’daki binlerce pazarcıdan kaç tanesinden ürün aldınız?” diyerek sürecin takipçisi olmuştu.

Olay, çeşitli meslek odaları vasıtasıyla kamuoyunda yankı bulmuş, Yavaş’ın sınırlı bir alım yaptığı, çoğu üreticinin sebze meyvesini pazarlarda sattığı ifade edilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/6392/altindag-belediyesi-ureticiye-sahip-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.