Türk askerinin başına çuval geçirten Raymond Odierno öldü

Irak savaşının kilit isimlerinden Türk askerinin başına çuval geçirilmesinin bir numaralı aktörü ABD'li eski Kara Kuvvetleri Komutanı Raymond Odierno 67 yaşında öldü
Ankara Masası
|
10 Ekim 2021, Pazar - 09:34
Türk askerinin başına çuval geçirten Raymond Odierno öldü

Türkiye ile ABD arasında yaşanan en büyük krizlerden biri olan Türk askerinin başına çuval geçirilmesini emreden ABD'li eski Kara Kuvvetleri Komutanı Raymond Odierno kanser nedeniyle hayatını kaybetti.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Irak'ta 3 kez görev yapan Odierno, evlerin kapılarını kıran, Iraklıları evlerinden alarak sokaklarda sürükleyen, sert yöntemlere başvuran ve tutukluları Ebu Gureyb Cezaevi'ne atan 4. Piyade Tümeni'ne de komuta etti.

"Sıçan gibi yakalandı"

Ebu Gureyb Cezaevi, ABD'nin 2003 yılında Irak'ı işgalinin ardından ABD askerlerinin tutuklulara yaptığı işkenceler ve tecavüz olaylarıyla gündeme gelmişti.

Odierno, Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin yakalandığında "Direnemeyeceği bir çukurun dibindeydi. Sıçan gibi yakalandı." sözlerini kullanmıştı.

Çuvalcı general

2003 yılında Irak'ta Türk askerlerinin başına çuval geçiren birliğin komutanı olan Odierno, Türk kamuoyunda "çuvalcı general" olarak tanınıyordu.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1047918/turk-askerinin-basina-cuval-gecirten-raymond-odierno-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.