Kızılcahamam Belediyesi ile Ankara Kalkınma Ajansı arasında iş birliği

Kızılcahamam Belediyesi, 'Tezgahtan Hayata Sof Kumaş' projesinin hayata geçirilmesi için Ankara Kalkınma Ajansı ile iş birliği protokolü imzaladı. Bu kapsamda, Ankara'nın tarihi sof kumaşı tekrar üretilerek ekonomiye kazandırılması ve yeni bir istihdam alanı oluşturulması hedefleniyor.
Ankara Masası
|
17 Ekim 2021, Pazar - 12:57
Kızılcahamam Belediyesi ile Ankara Kalkınma Ajansı arasında iş birliği

Kızılcahamam Belediyesi ve Ankara Kalkınma Ajansı iş birliği ile gerçekleştirilecek olan  "Tezgahtan Hayata Sof Kumaş" Projesi için harekete geçildi. İşbirliği kapsamında, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Cahit Çelik ve  Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar tarafından imzalar atıldı.

Ekonomiye kazandırılacak

Kızılcahamam Halk Eğitim Merkezi ile birlikte gerçekleştirilecek Çamlıdere, Güdül, Ayaş Halk Eğitim Merkezlerini de kapsayacak "Tezgahtan Hayata Sof Kumaş" Projesi ile Ankara'nın tarihi sof kumaşı tekrar üretilerek ekonomiye kazandırılması ve bu kapsamda başta kadınlar olmak üzere yeni bir istihdam alanı oluşturulması hedefleniyor.

İmza töreni sonrasında konuşan Başkan Acar, "Bu güzel projenin ilçemize kazandırılmasında başta Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa Varank olmak üzere emeği geçen tüm kurum ve çalışanlarına teşekkür ediyor, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1064016/kizilcahamam-belediyesi-ile-ankara-kalkinma-ajansi-arasinda-is-birligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.