Mamak Belediye Başkanı Köse'den bütçe açıklaması

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Göreve geldiğimizden beri bütçemizi yüzde 50 oranında artırdık. Önümüzdeki yıl 650 milyon lira bir bütçe kullanacağız. Bütçe içindeki borç oranımız da düşüyor" dedi.
Ankara Masası
|
23 Ekim 2021, Cumartesi - 18:27
Mamak Belediye Başkanı Köse'den bütçe açıklaması

Mamak Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Ankara Masası'nın canlı yayın konuğu oldu. 

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Köse, projelerinin yüzde 80'ini gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Hayata geçirilen projeleri duyurma noktasında eksik kalmış olabileceklerini belirten Köse, programın devamında bütçe konusunda açıklamalarda bulundu. 

"Belediyenin bütçe durumu nedir?" sorusuna yanıt veren Köse, "Göreve geldiğimizden beri bütçemizi yüzde 50 oranında artırdık. Önümüzdeki yıl 650 milyon lira bir bütçe kullanacağız. Bütçe içindeki borç oranımız da düşüyor" ifadelerini kullandı. 

Köse'nin konu hakkındaki açıklaması şu şekilde: 

Mamak güçlü bir bir belediye, güçlü bir yapısı var. Biz bunu daha da güçlendirdik. Görevi devraldığımız tarih ile bu tarih arasındaki bütçemizi yaklaşık yüzde 50 oranında artırdık. Önümüzdeki yılda aşağı yukarı 650 milyon lira bir bütçe kullanacağız. Bu bütçenin içerisindeki borç oranımız da düşüyor. Geçmiş dönem ki borçlarımız var muhakkak. Biz onları ödüyoruz. Çok büyük oranda ödedik. Bütçemizin yüzde 10'u kadar borç kullanıyoruz elbette ama toplama baktığımızda ödediğimiz borç daha fazla ve eserlere gittiği için o anlamda bir problem yok. Borcun bütçe içindeki oranı önemli. Bu oran gittikçe düşüyor. Hem hizmet ediyoruz, hem bir taraftan borçlarımızı ödüyoruz. Asıl mesele bütçemizi arttırıyoruz.

Ülkemiz geçmiş yıllar gibi değil. 20 yıldır gerçekten büyük bir ivme ile yukarı doğru hareket ediyor, gelirleri artıyor ve o gelirlerden tüm ülke yararlanıyor. Bu anlamda genel bütçeden aldığımız, İller Bankasından aldığımız rakamlar var. Kendi topladığımız vergilerimiz var, kira gelirlerimiz var, mülkiyet satışıyla ilgili az da olsa gelirlerimiz var. Topladığımızda büyük bir rakam ortaya çıkıyor. Her kuruşunu hesap verecek şekilde güzel projelere aktarıyoruz. Belli dönemlerde zaten bunları mecliste tartışıyoruz, konuşuyoruz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1075135/mamak-belediye-baskani-koseden-butce-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.