Ekin Spor Kompleksinin temeli atıldı

Ankara Masası
|
19 Temmuz 2020, Pazar - 15:24
Ekin Spor Kompleksinin temeli atıldı
Ankara Mamak'ta projeler birer birer hayata geçiriliyor. Mamak Belediyesince yaptırılacak Ekin Spor Kompleksi'nin temel atma töreni yapıldı. Belediye Başkanı Murat Köse, törenin açılışında yaptığı konuşmada, spor kompleksinin başta Ekin, Başak, Bostancık ve Çiğiltepe mahalleleri olmak üzere tüm Mamaklılara hizmet vereceğini söyledi. Daha önce 13 ayrı eserin hizmete açıldığını ve Akdere Bilim ve Sanat Merkezi'nin temelinin atıldığını anımsatan Köse, "Göreve geldiğimiz 30 Mart yerel seçimlerinden bugüne kadar geçen 15 ayda, seçimde verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğu yaşıyoruz. Yola çıkarken, 'Mamak daha güzel olacak' diye söz vermiştik. Şimdi Allah'ın izniyle artık 'Mamak daha güzel oluyor' diyoruz. Yeni parolamız bu, 'Mamak daha güzel oluyor.'" dedi. Köse,  ne söz verdiler ve hangi projeleri anlattılarsa hepsini bir bir hayata geçirdiklerini vurguladı.
"İşte bu prestij projelerden birisi, bugün temelini atacağımız Ekin Spor Kompleksi." diyen Köse, iki ayrı yüzme havuzunun daha temelinin atılacağını müjdeledi. Murat Köse, buralarda verilecek kurslarda yetişen öğrenciler arasından geleceğin şampiyon yüzücüleri çıkacağına emin olduğunu ifade etti.
 "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda teslimini istiyoruz" Belediye Başkanı Köse, konuşmasının ardından Boğaziçi Kıtalararası Yarışları'nda rekor kıran milli yüzücü Caner Ekin'e madalya taktı. Yükleniciye, tesisin öngörülenden daha kısa sürede tamamlaması için çağrı yapan Köse, Spor Kompleksinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda teslim edilmesini istedi ve bunun sözünü aldı. Mamak Belediyesi Halk Oyunları Topluluğunun gösterinin de yer aldığı törende, dua okunmasının ardından Belediye Başkanı Köse tarafından, protokolün de katılımıyla inşaat butonuna basılarak temele ilk harç konuldu.
Yaklaşık 6 bin metrekarelik alanda inşa edilecek olan Ekin Spor Kompleksinde, bay ve bayan iki adet yarı olimpik yüzme havuzu, bay ve bayanlar için hamam ve sauna, baylar tarafında tribün, iki adet fitness alanı, kütüphane, 4 adet etkinlik atölyesi, bay-bayan mescit, 2 adet dükkan, basketbol sahası ve açık-kapalı otoparktan bulunacak. Spor Kompleksi sadece havuz değil, bir yaşam merkezi olarak hayata geçirilecek.
http://www.ankaramasasi.com/haber/45361/ekin-spor-kompleksinin-temeli-atildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.