Prof. Dr. Bağcı: Kriz bitmedi pansuman yapıldı

Dış Politika Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Osman Kavala'nın serbest bırakılmasına yönelik çağrı sonrası yapılan yeni açıklamayı 'geri adım' olarak yorumladı. Türkiye'nin reflekslerinin test edildiğini savunan Bağcı, "Kriz bitmedi pansuman yapıldı" dedi.
Ankara Masası
|
26 Ekim 2021, Salı - 13:05
Prof. Dr. Bağcı: Kriz bitmedi pansuman yapıldı

Dış Politika Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Osman Kavala çağrısı ardından Türkiye'nin tepkisi ve 10 büyükelçinin yeni açıklamasına yönelik değerlendirmelerde bulundu. 

Viyana Anlaşması'nın 41. maddesine göre büyükelçilerin yanlış yaptığını ve son açıklamayla geri adım atıklarını savunan Bağcı, "Büyükelçiler misafir olarak bulundukları ülkelerin içişlerine karışamaz. Bu diplomatik bir kural." dedi.

"Kriz bitmedi pansuman yapıldı." diyen Bağcı, "Osman Kavala olayı çözümlenmiş değil. Bu önümüzdeki dönemde yeni bir yargılanma sürecini, ev hapsini, serbest bırakılmayı gündeme getirebilir. Tansiyon düştü ama ileride neler olabilir göreceğiz." ifadesini kullandı. 

Söz konusu çağrının Türkiye'nin egemenlik hakları saldırı niteliği taşıdığını ekleyen Bağcı, Türkiye'nin reflekslerinin ölçüldüğünü ancak böyle bir tepkinin beklenmediğini dile getirdi. 



http://www.ankaramasasi.com/haber/1078673/prof-dr-bagci-kriz-bitmedi-pansuman-yapildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.