Kılıçdaroğlu'ndan tezkere çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tezkerede geçen yabancı askerin kim olduğunu sorarak "Yabancı askerlerin potinlerinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin topraklarını çiğnemesini istemiyorum." dedi.
Ankara Masası
|
26 Ekim 2021, Salı - 16:15
Kılıçdaroğlu'ndan tezkere çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun grup konuşması, Meclis gündemine gelecek Suriye ve Irak tezkerelerine yönelik partisinin tutumuna da işaret etti.

Tezkerede geçen yabancı askerin kim olduğunu soran Kılıçdaroğlu, "Bahçeli'ye soruyorum; bu yabancı asker kim ve sen yabancı askerler Türkiye'ye gelip konuşlanacak diye el kaldıracaksın. Söyle bakalım milliyetçi sen misin, biz miyiz? Yabancı askerlerin potinlerinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti topraklarını çiğnemesini istemiyorum." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

İsterdik ki, gruplara bilgi verilsin. Tezkere geldi. İlgili bürokratlar gitsinler, grup başkanvekillerini veya partilerin genel başkanlarını ziyaret edip efendim biz bu tezkereyi şu gerekçelerle getiriyoruz. Şu milli çıkarlarımız var deselerdi. Olmadı. Her şeyi koymuşlar bir tezkerenin içine, gelin buna evet diyorlar. Hangi gerekçeyle? Biz senin her dediğine mühür mü basacağız? Sen bir bak bakalım kardeşim. Otur bir bilgi ver. Bunları anlatmıyorsun. Ben 2 yıl getiriyorum, sen de oy vermek zorundasın. Niye kardeşim? Bunu başkaları yapabilir ama biz CHP'yiz. Senin her dediğine 'evet' deseydik niye ayrı bir parti kuruyoruz? MHP senin her dediğine evet diyebilir ama biz milli kurtuluş savaşı döneminden gelen bir partiyiz.

Biz iki yıl içinde Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine göndereceğiz barış içinde diyoruz. Beyefendinin bakış açısı ise bir de şimdi İdlib'den bir ordu gelsin. Suriye ile savaş değil, Suriye ile barışacağız.

"Askerlerimizin şehit olmasını istemiyoruz"

Hiçbir askerimizin ve polisimizin Suriye'de şehit olmasını istemiyoruz. Suriye'de askerimiz ve polisimiz gitti, ne mücadelesi? Barış varken neden kavga? 33 askerimizi Ruslar şehit etti. Soruyorum sen ne yaptın? Koşa koşa gittin Putin'in ayağına. Bu benim onuruma dokunuyor.

"Suriye'ye  TÜGVA'cıları gönder"

Bizim askerlerimiz şehit olsun bunu istiyor beyefendi. Neden garibanın evladı çocuğu orada şehit olsun. Komando marşı söyleyen TÜGVA'cılar var. Gönder kardeşim onları Suriye'ye başkomutanı da Bilal Erdoğan olsun. Hiçbir askerimizin burnu kanamasın. Niye yapıyorsunuz siz bunu? Bunların terk ettiği vatan toprağına bayrağımızı yeniden dikeceğiz. Süleyman Şah Türbesi'ni oraya götüreceğiz.

"Çıkarın bunu tezkereden"

Bu tezkerede ayrıca, yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması, bu kuvvetlerin Cumhurbaşkanının belirleyeceği esaslara göre kullanılması yazıyor. Ne demek yabancı kuvvetler Türkiye'de bulunacak? Şimdi soruyorum. Erdoğan'a değil. Yönetme kapasitesi olmayan adama soru sormak yanlış. Bahçeli'ye soruyorum; bu yabancı asker kim ve sen yabancı askerler Türkiye'ye gelip konuşlanacak diye el kaldıracaksın. Söyle bakalım milliyetçi sen misin, biz miyiz? Yabancı askerlerin potinlerinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni çiğnemesini istemiyorum. Çıkarın bunu tezkereden. Böyle bir rezillik olur mu ya? Terör ayaklarına yatacaksın, yabancı askerler buraya gelecek. Taliban'ı mı getireceksin? Amerikalılar mı, yunanlar mı kimi çağıracaksın sen? Terörü bitirmek için mücadele eden TSK ve polislerimizdir. Tezkeredeki yabancı güçler kim?


http://www.ankaramasasi.com/haber/1079253/kilicdaroglundan-tezkere-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.