Optimar'ın cumhurbaşkanlığı seçimi anketi

Optimar Araştırma'nın cumhurbaşkanlığı seçimi anketine göre; muhalefetin olası adaylarından Abdullah Gül, Muharrem İnce, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, Recep Tayyip Erdoğan'ın gerisinde.
Ankara Masası
|
26 Ağustos 2020, Çarşamba - 09:44
Optimar'ın cumhurbaşkanlığı seçimi anketi
Optimar Araştırma'nın cumhurbaşkanlığı seçimi anketinde Recep Tayyip Erdoğan olası rakiplerinin önünde yer aldı.

O isimlerden biri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bu isimden neden bu kadar korkuyorlar" dediği Abdulhah Gül oldu.

Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi'nin köşesinden paylaştığı anket sonuçlarına göre; son turda “Abdullah Gül’e oy veririm” diyenlerin oranı yüzde 21.3 olarak gerçekleşti. “Erdoğan’a oy veririm” diyenlerin oranı ise yüzde 44.3.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üstünlüğü CHP'ye karşı bayrak açan Muharrem İnce karşısında da devam etti. Erdoğan diyenlerin oranı yüzde 44.5 çıkarken, Muharrem İnce diyenlerin oranı yüzde 33.5'te kaldı.

Ekrem İmamoğlu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a en yakın isim. Erdoğan yüzde 45.1 alırken, İmamoğlu yüzde 36.8 olarak çıkıyor. Kararsızlar ise yüzde 18.1’e kadar geriliyor.

Benzer diğer sonucun altında Mahsur Yavaş'ın ismi var. Mansur Yavaş diyenlerin oranı yüzde 36.7 çıkarken, Erdoğan diyenler yüzde 44.5 oluyor.
http://www.ankaramasasi.com/haber/110147/optimarin-cumhurbaskanligi-secimi-anketi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.