TBMM'de muz yiyen Suriyeli tartışması! CHP'li Tanal karşı çıktı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, muz yerken video paylaşan Suriyelilerin sınır dışı edilmesinin hukuka aykırı olduğunu savundu.
Ankara Masası
|
10 Kasım 2021, Çarşamba - 20:42
TBMM'de muz yiyen Suriyeli tartışması! CHP'li Tanal karşı çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın Meclis Göç Komisyonu'n da 'Muz yiyen Suriyeliler'le ilgili yaptığı açıklamalar dikkat çekti.

Tanal, muz yeme videolarının suç teşkil etmediğini belirterek Suriyelilerin sınır dışı edilmesine karşı çıktı.

Tanal o anların videosunu sosyal medya hesabından paylaşırken "Meclis Göç Komisyonu'nda, Göç İdaresi Başkanlığı yetkilileri vardı. Kendilerine muz yiyen Suriyelilere yönelik operasyonları sorduk. Muz yeme videolarının suç teşkil etmediğini anlattık. Yetkililer, muz yedikleri için sınır dışı edilen Suriyelinin olmadığını aktardılar. Detaylı bilgi notunu komisyona gönderecekler. Takipçisi olacağız. Ak Parti iktidarının göç ve sığınmacı politikası, baştan beri yanlış. Muz yiyen Suriyelileri suçlu göstererek kurtulamaz. CHP iktidarında tüm Suriyeliler kardeşçe ülkelerine gönderilecek." ifadelerini kullandığı duyuldu.

Ne olmuştu?

Türkiye'de gerçekleştirilen bir sokak röportajında Suriyeli uyruklu bir kişiye tepki gösteren vatandaş " Ben muz yiyemiyorum, siz kilolarca muz alıyorsunuz?" diye tepki göstermiş, bu sözlerle dalga geçen Suriyeliler muzlu paylaşım yapmaya başlamıştı. İçişleri Bakanlığı provokatif paylaşımlarda bulunan Suriyelilerin sınır dışı edileceğini duyurmuştu.

CHP, muz yeme paylaşımı yapan Suriyelilerin sınır dışı edilmelerine karşı #2
CHP, muz yeme paylaşımı yapan Suriyelilerin sınır dışı edilmelerine karşı #3
CHP, muz yeme paylaşımı yapan Suriyelilerin sınır dışı edilmelerine karşı #4
http://www.ankaramasasi.com/haber/1111940/tbmmde-muz-yiyen-suriyeli-tartismasi-chpli-tanal-karsi-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.