Ankara Barosu'ndan kadın çalışanlarına ayda bir gün 'Regl' izin verme kararı aldı

Türkiye'de bazı özel şirketlerde uygulanan regl iznine Ankara Barosu'ndan da destek geldi. Ankara Barosu, baro bünyesindeki kadın çalışanlarına ayda bir gün menstrüasyon (regl) izni verme kararı aldı.
Onur Çetinkaya
|
17 Kasım 2022, Perşembe - 11:34
Ankara Barosu'ndan kadın çalışanlarına ayda bir gün 'Regl' izin verme kararı aldı

CHP, Devlet Memurları Kanunu ile İş Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hazırladı.

Teklife göre kadın işçi ve memurlar, regl başlangıç tarihinden itibaren ayda bir iş günü izinli sayılacak.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, kadın işçi ve kadın memurlara regl izni verilmesi amacıyla kanun teklifi hazırlayarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sundu.

Ankara Barosu'ndan özel izin

Cumhuriyet Halk Partisi'nin ardından Ankara Barosu'ndan da kadın çalışanlarına yönelik bir hamle geldi.

Ankara Barosu, baro bünyesindeki kadın çalışanlarına ayda bir gün regl izni verme kararı aldı. 

Barodan yapılan açıklamada, "Avukatlık Kanunu 76. maddesi gereğince var olma amaçları insan haklarını savunmak ve korumak olan baroların, kadın çalışmalarının ve kadın mensuplarının lehine toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik iş ve işlemler yapması gerekliliğinden Ankara Barosu, Ankara Barosu iktisadi işletmeleri ve Abays bünyesinde çalışan kadın çalışanlara talep ettikleri herhangi bir iş gününde ayda 1 gün regl izni verilmesine; Ankara Barosu mensubu kadın işçi avukatlar için, bağlı çalıştıkları avukatlara kararın tavsiye mahiyetinde duyurulmasına karar vermiştir. Tüm meslektaşlarımıza saygıyla duyurulur" denildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1939935/ankara-barosundan-kadin-calisanlarina-ayda-bir-gun-regl-izin-verme-karari-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.