Singapur Büyükelçiliği'nden, Mamak’a 500 fidan bağışı

Singapur Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçiliği, Mamak’ta bulunan Üreğil Millet Bahçesi’ne 500 fidan bağışladı.
Ankara Masası
|
15 Kasım 2021, Pazartesi - 16:02
Singapur Büyükelçiliği'nden, Mamak’a 500 fidan bağışı

Mamak’ta yer alan Üreğil Millet Bahçesi’nde fidan dikim etkinliği düzenlendi. Singapur Büyükelçiliği'nin bağışladığı 500 fidan toprakla buluşturuldu.

Düzenlenen programda konuşan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, 11 Kasım’ın Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edildiğini hatırlatarak, “Bugünün amacı ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilirliğini sağlamak ve gelecek nesillerimize yurdumuzun daha da yaşanılabilir bir yeşil dokuya sahip olması için çalışmaktadır." dedi.

Yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak bu çevre seferberliği kapsamında Mamak Belediyesi olarak hep beraber 500 tane fidanı toprakla buluşturduklarını ifade eden Mamak Belediye Başkanı Köse, 500 fidanı Mamak’a bağışlamanın büyükelçilik adına bir onur olduğunu söyledi.

 "Singapur'a şuana kadar 250 binden fazla ağaç dikildi"

Büyükelçi Jonathan Tow ise “Ağaç dikmenin yeri Singapurlular için ayrıdır. Bundan tam 50 yıl önce 1971’de her yıl devam edecek ağaç dikim günlerinin ilki gerçekleştirilmiştir. O günden bugüne tıpkı Türkiye gibi biz de her yıl Kasım ayında hem hükümet hem de vatandaşlar olarak ülkenin dört bir yanına ağaç dikeriz." diye konuştu. 

Singapur'un an itibarıyla doğanın içinde bir şehir olma hedefi doğrultusunda 2030 yılına dek 1 milyon ağaç dikme hedefinin başladığına dikkat çeken Büyükelçi Tow, Singapur'a şuana kadar 250 binden fazla ağaç dikildiğini de kaydetti.

Konuşmaların ardından Büyükelçi Tow ve Belediye Başkanı Köse ilk fidanı toprakla buluşturdu. Etkinlik ney dinletisi ile sona erdi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1119257/singapur-buyukelciliginden-mamaka-500-fidan-bagisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.