19 Kasım parçalı ay tutulması başladı

Bugün Boğa burcunda bir parçalı ay tutulması yaşanıyor. Peki etkileri mart ayına kadar sürecek olan yılın en uzun ay tutulması insanları nasıl etkileyecek?
Zeliha Demirci
|
19 Kasım 2021, Cuma - 11:07
19 Kasım parçalı ay tutulması başladı

NASA’ya göre 581 yılın en uzunu olan ve boğa burcunda gerçekleşen parçalı ay tutulması, Türkiye saatiyle sabah 9.00’da başladı ve 15.00’de sona erecek. Algol isimli önemli bir sabit yıldız üzerinde gerçekleşen tutulmaya Jüpiter’in de sert bir açısı eşlik ediyor. Yılan saçları ve keskin dişleri ile gözlerine bakan kişiyi taşa çevirdiğine inanılan mitolojik karakter Medusa olarak Algol yıldızı bu tutulmada ilişkiler ve maddiyat konularında zorlu etkilerini çalıştıracak.

Boğa burcunda gerçekleşecek bu tutulma;  maddi konular, konfor, ilişkiler, güven gibi konularında insanları sınava tabii tutarken, Jüpiter'in sert açısı ise olayların büyümesine neden olabilecek. Aniden ortaya çıkan giderlerin yanı sıra manipülasyonlara da açık olacağız. Dürtüsel ve tepkisel olmaktan kaçınmak bu dolunayı çok daha huzurlu geçirmenizi sağlayacak.

Kasım dolunayı, kunduzların bu ayda kış hazırlığı yapmasından dolayı Kızılderili almanağında "Kunduz ayı" olarak bilinirken Ay tutulması sırasında ortaya çıkan kırmızı görüntüsü nedeniyle "Kanlı Ay" olarak da isimlendiriliyor. Bir sonraki tutulma 16 Mayıs 2022’de gerçekleşecek.

Ay tutulması hangi ülkelerden izlenecek?

NASA, Ay'ın tamamen dünyanın gölgesi altına girmeyecek olmasından dolayı bu tutulmayı "neredeyse tam tutulma" olarak niteliyor. Bu tarihi gökyüzü olayı, Kuzey Amerika’nın tamamı tarafından izlenebilirken Güney Amerika’nın batı yarısında, Asya’nın kuzeydoğu bölgesinde ve Avusturalya’nın doğusunun da bir bölümünden görülebilecek. Gökyüzü gözlemcileri, güneş tutulmasından farklı olarak Ay tutulmasını izlemek için özel bir gözlüğe gerek olmadığını belirtiyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1126089/19-kasim-parcali-ay-tutulmasi-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.