Sedat Bozkurt: Ankara'daki trafik sorunu için çözüm üretilmiyor

Gazeteci-Yazar Sedat Bozkurt, Ankara'daki trafik sorununun çözümü için toplu taşımaya işaret etti. Bozkurt, "Mansur Yavaş trafik sorununu çözmek istiyorsa en az 3-4 metro projesini devreye almak zorunda ama bugüne kadar bunu görmedik." dedi.
Ankara Masası
|
19 Kasım 2021, Cuma - 13:03
Sedat Bozkurt: Ankara'daki trafik sorunu için çözüm üretilmiyor

Gazeteci-Yazar Sedat Bozkurt, Ankara Masası'na konuk oldu. 

Kentteki trafik sorununa yönelik konuşan  Bozkurt, çözüm üretilmediğini söyledi.

Köprüler yerine toplu taşımaya önem verilmesi gerektiğini ifade eden Bozkurt, "Mansur Yavaş trafik sorununu çözmek istiyorsa en az 3-4 metro projesini devreye almak zorunda ama bugüne kadar bunu görmedik." dedi.

Bozkurt şu ifadeleri kullandı: 

Bu sorun aşılamaz. Çözüm üretmiyorlar. Büyük kentlerde trafik sorunu yoktur, toplu ulaşım sorunu vardır. Bunu biz uzun uzun anlattık ama yerel yöneticiler anlamakta sıkıntı çekiyorlar. Tüm dünya trafik sorununu toplu taşıma ile çözmüş. Londra'da Berlin'de siz kendi aracınızı kullandığınız zaman ya bunun maliyetini ödemek zorundasınız ya da trafiğe katılarak zaman olarak maliyetini ödemek zorundasınız. Toplu taşımayı kullandığınız zaman ise konforlu bir şekilde ulaşıyorsunuz. Bununla ilgili Ankara'da bir adım atılmıyor. Ankara'da şehirlerarası yollar kent merkezinden geçiyor. Bu burasının kent olarak planlanmadığının göstergesi. Bugüne kadar da bunu dönüştürmek için bir şey yapılmadı. Sadece Özal'ın yaptığı çevreyolu var. Paris'teki gibi benzer çevreyolu üretebilseydiniz istediğiniz yere ulaşabilirdiniz. Toplu taşıma olması gerekiyor. Bu bir vizyon meselesi. Mansur Yavaş trafik sorununu çözmek istiyorsa en az 3-4 petro projesini devreye almak durumda ama bugüne kadar bunu görmedik. Ankara'da trafik belli saatlerde tıkanıyor, yapılan köprüler çözüm olmuyor. Mansur Yavaş'ın belediyecilik anlayışı biraz daha farklı. Biraz daha sosyal alanda.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1126581/sedat-bozkurt-ankaradaki-trafik-sorunu-icin-cozum-uretilmiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.