Devlet Bahçeli'den Kılıçdaroğlu ve Babacan'a sert sözler!

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun yayınladığı video üzerinden CHP'ye yüklenen Bahçeli, 'Kılıçdaroğlu arkasında bırakacağı mirası arıyormuş. Boşa zahmet etmesin. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ihanet etmesi, yabancı büyükelçilerden aman dilemesi onun lekeli mirasıdır.' dedi.
Samet Dirican
|
30 Kasım 2021, Salı - 10:52
Devlet Bahçeli'den Kılıçdaroğlu ve Babacan'a sert sözler!

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında DEVA Partisi Lideri Ali Babacan'a ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi. Erken seçim çağrısına Mersin'de yapacağı miting ile başlayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu'na yüklenen Bahçeli, 'İlk adımı Mersin'de değil kan kardeşin HDP ile Kandil'de at.' ifadelerini kullandı. Bahçeli, Ali Babacan'a ise 'Bugün fırsat bulunca bakanlık yaptığı partisini, arkadaşlarını satan yarın fırsat bulduğunda vatanını da satar.' diyerek yüklendi.

Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şu şekilde;

Yeni bir zafere imza atacağız

Cumhurun kaderi Cumhuriyetin kaderidir. Cumhur İttifakı Türkiye'yi kaos tetikçilerinden fedakarca koruyacaktır. Milletiyle beraber geleceği inşa edecektir. Cumhuriyetin yüzüncü yılında Türk Milleti'nin yeni bir zaferine imza atacağız.

Türk Milleti bu oyunlara defalarca şahit oldu

Geleceğin yol haritasını geçmişin tecrübeleriyle çizmekten başka çaremiz yoktur. Türk Milleti iki yüz yıldır ekonomik baskılara, diplomatik tehditlere maruz kalmıştır. Aziz milletimiz yoksul, yorgun, yılgın ve düşkün olduğu dönemlerde bile umudunu hiç kaybetmemiştir. Zalim sömürgecilerin stratejik hesapları devleşmiş iman karşısında kumdan kaleler gibi devrilmiştir. Bu ülke hepimizindir. Birbirimizi suçlayarak kin ve öfkelerimizi yarıştırmak bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür. Türk Milleti sahnelenen ekonomik oyunların benzerine defalarca şahit olmuş defalarca da teslim olmuştur. Küreselcilerin nereye ulaşmak istedikleri vicdan sahibi insanlarımızın önündedir.

Hepimiz aynı şeyleri konuşuyoruz ama...

Merkez Bankası'nın rezervleri nerede diye soran Zillet İttifakı 128 Milyar Dolar nerede diyeceğine neden milletin karşısında yer aldıklarını söylesinler. Sosyolojinin, kültürün olmadığı bir ekonomik yapıda sabah kalkar dolar kuruna bakarız, akşam yatar hisse senetlerine bakarız. Ekonomi; grafikten, matematikten daha fazlasıdır. Görünmez el metaforu ile sömürünün çarkını çevirdiler. Piyasayı insanın önüne geçirdiler. Hepimiz aynı şeylerden konuşuyoruz fakat konuştuğumuz şeyin ne olduğu konusunda anlaşamıyoruz. Eski teorik şemaları yıkan yeni keşifler yapmadıkça daha adil ve insani bir dünyaya ulaşmamız sızlanmaktan öteye geçemez.

Temel ihtiyaçlarda indirime gidilmelidir

Ne ekonomi eski ekonomidir ne de dünya eski dünyadır. Hem büyümeyi hem gelişmeyi hem de kalkınmayı sağlamak zorundayız. Önümüzdeki engelleri birlikte aşmalıyız. Türkiye ekonomisinin yapısal zaafları vardır ve bellidir. Ancak hiçbiri çözümsüz görünmemelidir. Dayanışma ve yardımlaşmaya en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde bunun üzerinden sokakları karıştırmak isteyen odaklara milletimiz prim vermeyecektir. Biz insanlarımızı anlıyoruz. Fırsatçıların, karaborsacıların hevesleri kursaklarında kalacaktır. Vatandaşlarımızın ekonomik sorunlarından yararlanarak servetlerine servet katan izansızlarla sonuna kadar mücadele edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Enflasyonla mücadelede gönül birliğini harekete geçirmeliyiz. Temel ihtiyaçların fiyatlarında yüzde 2 ila yüzde 5 arasında indirime gitmeleri gereklidir. Herkes bu süreçte elini taşın altına koymalıdır. Karanlıktan şikayet etmek yerine bir mum da biz yakabiliriz.

Ali Babacan'a sert sözler

Diyorlar ki ülkede bayat ekmek benzin kuyruğu var, diyorlar ki Türkiye en zikzaklı ekonomi yönetimini Cumhurbaşkanlığı sistemi ile yaşıyor. Yalan bunlarda, inkar bunlarda... Bunların alayı sahtekardır. Düne kadar AK Parti'nin yanında yer alıp uzun dönem bakanlık yapan şaşkın zihniyet kayyum gibi iktidarın başında durduğumuzu ve krizlerin ortağı olduğumuzu söylemiş. Bu şahsın kimlere taşeronluk yaptığını bilen biliyor. Biz kayyum değiliz Milliyetçi Hareket Partisi'yiz. Truva atı gibi ortalıkta dolaşanlara karşı duracağız. Arkadaşlarını ve partisini bulduğu ilk fırsatta satan; kendine ve partisine ihanet eden fırsatını bulursa vatanını da satar.

Kılıçdaroğlu'nun lekeli mirası...

Kılıçdaroğlu sosyal medyadan video yayınlamaya iyiden iyiye merak sarmış. Kemal Kılıçdaroğlu arkasında bırakacağı mirası düşünüyormuş. Kılıçdaroğlu'na buradan arkasında bırakacağı mirası ben söyleyeyim. CHP'nin başına paraşütle gelmen, terör örgütünü kendi vatanını koruyan bir örgüt olarak görmen, ne işimiz var Libya'da Irak'ta demen, terörist Demirtaş'ı övmen, Mustafa Kemal Atatürk'e ihanet etmen, yabancı büyük elçilerden aman dilemen senin lekeli mirasındır.

Terörist Demirtaş sokaklara çıkın diyor aynı günün akşamında Kılıçdaroğlu halkı sokağa çağırıyor. Bu mudur sizin siyaset anlayışınız... Mersin'de miting yapacağına ilk adımı kan kardeşin HDP ile birlikte Kandil'de atman daha münasiptir. Sokaklarda gelecek aramayın. Sokak aralarında iktidar bulacağınızı zannetmeyin. Altından kalkamayacağınız, bedeline katlanamayacağınız skandal yanlışlara tenezzül etmeyin. Kaosa yatırım yapanlar, krize oynayanlar milletin sağduyusunu yanlışa yormasınlar. Sarı gömleklilere heves edip, tencere tava çalıp onlara destek verenler doğru yolda değiller. CHP ve yedeklerine diyorum ki biraz daha dişinizi sıkın Haziran 2023'ü bekleyin.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1147275/devlet-bahceliden-kilicdaroglu-ve-babacana-sert-sozler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.