Refik Tuzcuoğlun'dan ABB'deki engelleniyoruz iddialarına yalanlama

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikalar Kurulu Üyesi Refik Tuzcuoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Millet İttifakı cephesinin gündeme getirdiği "engelleniyoruz" iddialarını belediye projelerine destek oranlarına işaret ederek yalanladı.
Ankara Masası
|
02 Aralık 2021, Perşembe - 14:58
Refik Tuzcuoğlun'dan ABB'deki engelleniyoruz iddialarına yalanlama

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikalar Kurulu Üyesi Refik Tuzcuoğlu, Ankara Masası'na konuk oldu.

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Tuzcuoğlu, Başkent siyasetindeki tartışmalara değindi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın "Ne kadar yol açarsanız trafik o kadar tıkanıyor" şeklindeki sözlerine tepki gösteren Tuzcuoğlu, "Bu bakış açısı ile ülke ileriye doğru gitmez." dedi.

"Metroya izin vermiyorlar" şeklindeki çıkış işin "Algı oyunları" değerlendirmesinde bulunan Tuzcuoğlu, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı'nın gündeme getirdiği "Ak Partililer iletişim kurmuyor" iddiasını ise yalanladı.

Programda gündeme gelen bir diğer konu Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Millet İttifakı cephesinin gündeme getirdiği "engelleniyoruz" iddiaları oldu. Belediye projelerine destek oranlarına işaret eden  Tuzcuoğlu, " Bunların hepsi algı operasyonları." ifadesini kullandı. 

Tuzcuoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Mansur Yavaş'ın sözleri

Boğaziçi Köprüsü yapılırken rahmetli bir başbakanımız "Zap suyunun üzerine yapılması gerekirken boğazın üstüne köprü mü yapılır" diyordu. Böyle bir bakış açısı ile değerlendirirseniz olmaz. Ankara temel yatırımlar yapılırken "Bunlar gereksiz." denilen bir bakış açısı ile ülke ileriye doğru gitmez. "Biz yol yapmayalım trafik sayısı artıyor" Bu çok makul görünmüyor. Bu ülkede ekonomik gelişme olduğu müddetçe insanların ihtiyaçları artacaktır. Hayat geriye doğru ilerlemez. Gelişmeyi durduracak mıyız, bu mümkün değil. İhtiyaçlara göre herkesin bütçesini ve projelerini hazırlaması gerek. Marie Antoinette 'Ekmek bulamıyorsa pasta yesinler' demek gibi anlamsız bir noktaya kayar iş.

"Metroya izin vermiyorlar söylemi algı"

Metroyla ilgili de bazı algı oyunları yapıldı. "Bakanlık metro yapmamıza izin vermiyor" denildi. Böyle bir durum söz konusu olmaz. Bir belediye metro yapacaksa, bütün bilimsel altyapı çalışmaları tamamlandığı zaman bütün kurum görüşleri alındığı takdirde bakanlık buna destek verir. Zaten bu hizmetlerin bir bölümünü Ulaştırma Bakanlığı yapıyor. Tamamen algı. Bakanlık bu konuyla ilgili zaten açıklama yaptı.

"Projeler engelleniyor mu?"

Belediyeler atacakları adımları meclise götürürler. Meclis size bu yetkileri vermez ise "Biz engelleniyoruz" diyebilirsiniz. Peki tablo böyle mi, değil. İstanbul'da 4 bin 64 teklif gelmiş. Bunun yüzde 97-98'inin geçmesiyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bir onayı olmuş. Yine Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde belediye projelerine destek oranlarının yüzde 97-98 olduğunu biliyorum. Bunların hepsi algı operasyonları.

Akıllı'nın iddiaları

 Böyle bir şey olabilir mi? Neyin hesaplaşması olmuş. O zaman Meclis'teki oranları nasıl izah edersiniz? Bu durumda Mansur Yavaş'ın meclise gelen hiçbir dosyasının geçmemesi lazım. Böyle bir şey yok. Bunlar kuru iddialar. Mehmet Özhaseki ile uzun yıllardır çalışıyoruz. Sayın Bakan'ın böyle bir tavrı olmamıştır olmaz da. Eskiden belediyelerde siyasi iktidarlar kendi belediyelerine İller Bankası paylarını arttırırlar, diğer belediyelere bu payları bahaneler ile kısarlardı. Sayın Cumhurbaşkanımız belediye başkanlığı döneminde bu tavırdan çok muzdarip olmuş. Kendisi bunları yaşadığı için beyefendi iktidar olduğunda hiçbir belediyenin kaynaklarında kesinti uğratmadı.

Ankara'da diyalog eksiliği mi var?

İletişim zaten kurulamıyor. Belediyede mikrofonlar kapattırılıyor. Oradaki korumalara meclis üyeleri darp ettiriliyor. İletişim zaten mecliste kurulamıyor. İletişimi kurması gerekenler bu kanalları açık tutacak. İletişimi kısan kesimin kim olduğu çok açık bir şekilde belli.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1152015/refik-tuzcuoglundan-abbdeki-engelleniyoruz-iddialarina-yalanlama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.