Kahramankazan'da engel tanımayan etkinlik

Kahramankazan Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl açılan engelsiz kafede 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Engelli bireyler tarafından hazırlanan lezzetler ücretsiz dağıtıldı.
Ankara Masası
|
03 Aralık 2021, Cuma - 16:35
Kahramankazan'da engel tanımayan etkinlik

Engelli bireylere yönelik yaptığı çalışmalarla dikkati çeken Kahramankazan Belediyesince geçtiğimiz yıl kurulan Kahramankazan engelsiz kafede farklı engel türlerine sahip 15 birey çalışıyor. 

Gelir çalışanlara 

Engelsiz kafede çalışan tüm engelli bireylerin sosyal güvenceleri Kahramankazan Belediyesi tarafından karşılanıyor. Ayrıca kafeden elde edilen gelir de kafede çalışan engelli bireylere veriliyor. Engelli bireyler böylece hem sosyal güvenceye sahip olurken, hem de kendi işlerinin patronu oluyor.

Engelsiz Kafe çalışanları, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli bireyler ve ailelerini ağırladı. Gün dolayısıyla kafe çalışanı engelli bireylerce hazırlanan lezzetler, misafirlere ücretsiz olarak ikram edildi. 

Belediye ekipleri yürüme güçlüğü çeken bazı engelli bireyleri ise evlerinden alarak kafeye getirdi. Ayrıca yine gün dolayısıyla kafe içerisinde canlı müzik etkinliği gerçekleştirildi. Kafe çalışanları ve misafirleri, çalınan Ankara havaları eşliğinde keyifli dakikalar geçirdi.

"En büyük engel sevgisizlik. Engelleri hep birlikte aşabiliriz"

Belediye olarak ürettikleri tüm hizmet ve projeleri engelli bireyleri göz önünde bulundurarak hayata geçirdiklerini belirten Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, ilçemizdeki tüm hizmet ve haklardan eşit biçimde yararlanmalarını sağlamak için çalışıyoruz. Unutmayalım ki, yeter ki gönüller, yürekler engelli olmasın. En büyük engel sevgisizlik. Engelleri hep birlikte aşabiliriz"  ifadelerine yer verdi. 

Kafemiz, ilçemize ayrı bir renk kattı

Engelsiz Kafe’nin işletmesinin engelli bireylerce yapıldığını ifade eden Oğuz, "Buradan elde edilen gelir de yine bu kardeşlerimize bırakılıyor. Kafe, ilçemize ayrı bir renk kattı. Engelli bireylere fırsat verildiğinde tüm engelleri nasıl aştığını gösterdi. Tüm Ankaralı hemşehrilerimizi kafenin engelleri aşan lezzetlerini tatmaları için davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Engelsiz Kafe’de aşçı olarak çalışan görme engelli Devrim Arda Bozkurt, "30 çeşitten fazla yemeğimiz, tatlılarımız, içeceklerimiz var. Biz çalışanlar engelliyiz ama dışarının tepkisi gibi engelli değiliz aslında. En büyük engel sevgisizliktir. Herkes bir engelli adayı. Biz tabii ki kimsenin sağlığına, sıhhatine bir şey olsun istemeyiz. Kafemize gelip memnun olmayan kimse yok. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü aslında bir kutlama değil farkındalıktır. Biz de, halkımız bu farkındalığı görsünler diye halkımızı buraya davet ettik" diye konuştu.

"Bize burada çalışma imkanı sağladığı için  Kahramankazan Belediyesine teşekkür ederiz"

Daha önce birçok yere iş başvurusu yaptığını ancak iş bulamadığını, daha sonra Engelsiz Kafe’de işe başladığını anlatan Erhan Alçınar, "Bizim için böyle bir kafe açıldı çok sevindik. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle biz de bu kafede ücretsiz tost ikramında bulunduk. Bizi engelli görmeyip buraya gelen vatandaşlara çok teşekkür ediyoruz. Bize burada çalışma imkanı sağladığı ve engelleri aşmamıza yardımcı olduğu için Kahramankazan Belediyesine çok teşekkür ederiz” dedi.

Engelsiz Kafe’de düzenlenen etkinliğe katılan görme engelli 2 çocuk sahibi Cennet Bolluk, "Evimizden alarak buraya getirdiler bizleri çok sağ olsunlar. Hizmetleri çok güzel, saygıda kusur etmiyorlar. Çok teşekkür ederim ama dışarıda bu kadar saygı yok. Dışarıda yürürken bize çarpıyorlar, üstüne bir de hakaret ediyorlar ‘kör müsün’ diye. Evet diyorum körüm. Sağ olsun devletimiz ve belediye başkanımız sahip çıkıyor bize. Harika bir konsept düzenlemişler. Düşünmeleri bile yeter" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1154003/kahramankazanda-engel-tanimayan-etkinlik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.